Американски авиокомпании спряха всичките си полети до Израел!

В сряда авиокомпаниите United и Delta Airlines обявиха спирането на полетите до Тел Авив поради ескалиращото напрежение в областта на сигурността в Близкия изток, съобщи израелското издание JNS.

Решението на двата американски превозвача е следствие от убийствата на един от най-високопоставените лидери на „Хизбула“ в Ливан и на ръководителя на „Хамас“ Исмаил Хания в Иран и отново оставя водещия израелски превозвач El Al като единствената авиокомпания, предлагаща директни полети от и до Съединените щати.

„Започвайки от този вечерен полет от Нюарк Либърти до Тел Авив, от съображения за сигурност преустановяваме ежедневното обслужване на Тел Авив, докато преценим следващите си стъпки“, се казва в изявление на United Airlines, изпратено до JNS.

„Продължаваме да следим отблизо ситуацията и ще вземем решения за възобновяване на обслужването акцентирайки върху безопасността на нашите клиенти и екипажи“, се казва още в съобщението.

В изявлението не се уточнява кога ще бъдат възобновени полетите.

Delta Airlines заяви, че спира ежедневните си полети до Израел до 2 август „поради продължаващия конфликт в региона“, но отбеляза, че полетите могат да бъдат презаверени на партньорските авиокомпании El Al и Air France.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!