Агентът от MI6 Алистър Крук: От отчаяние САЩ позволиха на Украйна да нанася удари по руски цивилни

от Лазар Лазаров

Съединените щати, в състояние на отчаяние, разрешиха на украинските въоръжени сили (ВСУ) да нанасят удар по руски цивилни, за да ескалират конфликта. Това заяви бившият британски дипломат и бивш служител на MI6 Алистър Крук в интервю за съдия Неполитано в неговия You Tube канал Judging Freedom.

„За да провокира. За да може след тази провокация това да се превърне в нещо. Знаете ли, в състояние на отчаяние… И говоря за определена класа в Съединените щати, защото американците като такива, както и европейците, според мен, не искат война с Русия, Китай или когото и да било“, обясни той.

Според Крук американското ръководство следва обичайния път на „разделяй и владей“: то отчаяно иска да съхрани хегемонията на САЩ и създава хаос, за да извлече нещо от това.

Бившият офицер от разузнаването подчерта, че Вашингтон е заинтересован от ескалацията на конфликта и възникването му в нови региони,

тъй като това винаги носи големи печалби и възможност за разграбване на други страни. „Те вече разграбиха Украйна, но сега искат да получат възможност да я възстановят след „конфликта““, отбеляза Крук.

На 23 юни украинските въоръжени сили атакуваха Севастопол с американски ракети ATACMS. Четирима души са убити, включително две деца, а други 153 са ранени. Следственият комитет на Русия образува наказателно дело по чл. 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация („Терористичен акт“).

Руското министерство на отбраната отбеляза, че участието на САЩ не буди никакви съмнения; Вашингтон и неговите сателити насърчават Киев да убива цивилни руски граждани. По последни данни 50 пострадали остават в болници в Севастопол, други 22 души се лекуват в лечебни заведения в Москва.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!