Меркурис: Русия контролира ситуацията в Харков. Съмнявам се в сериозна украинска офанзива

от Лазар Лазаров

Въпреки усилията на ВСУ за контранастъпление край Харков , Украйна търпи тежки загуби и сериозна офанзива едва ли ще се състои. Същевременно руските военни сили запазват контрол над района.

Такава оценка на ситуацията на боевете край Харков направи британският анализатор Александър Меркурис  във видео в своя You Tube канал, предаде Lenta.ru.

Според него руските войски контролират ситуацията, въпреки усилията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). 

Експертът отбеляза, че въпреки съобщенията за контранастъпление на украинските сили в посока Харков, то все още не се е проявило, а руските въоръжени сили запазват инициативата.

Меркурис добави, че украинските въоръжени сили все още изпращат подкрепления в района на Харков, а руските войски имат пълно господство във въздуха.

Освен това украинският президент Владимир Зеленски е бил предупреден за тежки военни загуби по пътя към района на битката, което се отразява на плановете за разполагане, посочва анализаторът.

„Започвам да се съмнявам, че сериозна офанзива (на Украйна – бел.ред.) в района е действително възможна“, заключи Меркурис.

По-рано ръководителят на ДНР Денис Пушилин заяви, че разтягането на фронтовата линия във връзка с настъплението на руските военни край Харков е принудило украинските въоръжени сили да вземат трудни решения.

Критично припомня, че по-рано Меркурис заяви, че САЩ изпращат ясни сигнали на Киев, че дните на властта на Владимир Зеленски и ръководителя на кабинета му Андрей Ермак са преборени. 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!