Алаудинов: ВСУ отново искаха да пробият към АЕЦ Курск, но не им се получи

Руските войски са успели да спрат пореден опит на ВСУ да пробият тяхната защита в района на Курск. Това пише РИА Новости, позовавайки се на видео публикувано от командира на специалните сили на Ахмат, заместник-ръководител на главното военно-политическо управление на Министерството на отбраната генерал-майор Апти Алаудинов в неговия профил в Телеграм.

„Днес противникът се опита да пробие в два сектора, но за наша радост те понесоха големи загуби“, уточнява той.

Чеченецът предупреждава, че намеренията на украинските войски не са се променили и те искат да атакуват атомната централа в Курск.

Ако това се случи, може да се стигне до създаване на сериозна заплаха не само в региона на руската Курска област.

Военният блогър Юрий Подоляка коментира в своя канал в Телеграм, че според наличната информация, инициативата в Курск постепенно минава в ръцете на руските сили.

„Нашата активност се наблюдава в района на Коренево, където нашите десантчици успяха да отблъснат противника на около 1 км от Коренево по пътя за Суджа. Контраатаката на противника беше задушена, преди да е започнала.

Същевременно украинският военно аналитичен канал в Телеграм Мlitary Аanalytics съобщи за ситуацията около Торецк, че руските въоръжени сили са превзели няколко квартала в източната част на град Торецк.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!