Алаудинов: И като разрешат на Киев да стреля по Русия, колко далекобойни ракети има Западът?

Генерал-майор Апти Алаудинов, командир на специалните сили „Ахмат“, коментира пред телевизия Россия-1 разразилите се новини от последните два дни за вероятността Западът да даде право на Киев да бомбардира Русия дълбоко в територията ѝ.

Според него това са методи за водене на психологическа война срещу руското население. Той добавя, че най-вероятно Западът ще даде това право на Киев.

Генералът обаче поставя сериозният въпрос, дали това ще промени с нещо ситуацията на фронта, и колко от далекобойните ракети Вашингтон и Лондон трябва да предоставят на Киев?

„Те лесно могат да дадат това разрешение и аз съм повече от сигурен, че ще го направят. Но възниква въпросът: колко ракети ще дадат на Украйна? Какво може да се направи с този брой ракети, какво може да се промени директно на фронта? Абсолютно нищо. Нищо няма да се промени за нас директно на фронта, защото той се придвижва и ще продължи да се придвижва“, заключи Алаудинов.

Междувременно стана ясно, че руските войски не само са влезли в град Торецк, но и са вече почти в центъра на града. Там се водят вече ожесточени боеве, пише украинският специализиран за военни теми канал в Телеграм Мilitary Аnalytics.

Изданието посочва, че руснаците са на по-малко от 500 метра от сградата на градската администрация.

В същото време продължават ожесточените боеве в град Нелиповка, където руските части се опитват да изтласкат украинските сили и да започнат да прикриват Торецк от юг, след като напълно го завладеят.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!