Болницата Ал Кудс в Ивицата Газа е обстрелвана. ВИДЕО

Сградата на болница „Ал Кудс“ в северната част на Ивицата Газа е обстрелвана от Израел. Това съобщи телевизионният канал Al Hadath на 29 октомври.

Според някои данни в сградата на лечебното заведение са се подслонили 12 хиляди души. В интернет бяха публикувани кадри от мястото на обстрела. Не се съобщава за жертви.

Малко преди това Палестинското дружество на Червения полумесец съобщи, че израелските власти многократно са предупреждавали организацията да евакуира медицинското заведение.

На 28 октомври Световната здравна организация съобщи, че хирурзите в Ивицата Газа оперират стотици ранени без упойка поради недостиг на лекарства. Организацията също така призова Израелските сили за отбрана да не бомбардират медицински заведения в палестинската част на Газа.

На 29 октомври Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на американския президент, заяви, че „при предаването на оръжия на Израел САЩ изискват от властите на страната да гарантират, че те се използват в съответствие със законите за водене на война. А Израел е отговорен по силата на международното право да защитава цивилното население в Газа по време на въздушни удари и сухопътни боеве“, добави той.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!