Al Jazeera: Американска военна база и петролно съоръжение са били атакувани в Сирия

Три безпилотни самолета са атакували американската база Танф в Източна Сирия, близо до границата между Сирия, Йордания и Ирак, съобщава базираната в Обединеното кралство Сирийска обсерватория за правата на човека цитирана от Al Jazeera. Два безпилотни самолета са били свалени, преди да достигнат целите си, а третият е попаднал в базата и е нанесъл материални щети, се казва в съобщението.

Омар Абу Лайла, активист живеещ в Европа, който оглавява медията Deir EzZor 24, казва, че три дрона с експлозиви са ударили и газовото находище на Коноко в източната провинция Дейр аз Зор, която граничи с Ирак. Ръководителят на Обсерваторията Рами Абдурахман потвърди, че в газовото находище на Коноко са били чути 5 експлозии.

Откакто на 7 октомври започнаха боевете в Газа, страните от региона са в готовност, тъй като САЩ изпращат самолетоносачи и военни кораби.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече