Афганистанец, обезглавил две жени и заклал трета в Австрия: В Корана прочетох…

Афганистански мигрант, който закла три проститутки във Виена миналата седмица, включително обезглавяви две от тях, цитира Корана и джихада като мотивация за атаката си.

„Проститутките са под прикритието на Сатаната“, каза Ебадула А., докато признаваше престъплението си по време на полицейския разпит. „Прочетох в Корана, че трябва да участвам в джихад“, добавя той, пише RMXnews.

Случаят, който шокира Австрия, се превръща в поредното нашумяло престъпление с участието на чужденец.

Изданието припомня, че преди жестокото нападение, Ебадула А. влязъл в салон за азиатски масажи малко преди да затвори на 24 февруари. И трите жени, които обслужвали клиенти са отказали да правят секс с него. Той побеснял и започнал да намушка жените с ножове, коитонесъл със себе си в нелегалния бордей.

Разследващите твърдят, че са били потресени от ужасяваща сцена, когато са пристигнали. Трите жени са намушкани общо 98 пъти, което затруднява разследващите да ги идентифицират.

Две от трите жени бяха напълно обезглавени при атаката. Разследващите твърдят, че мъжът е купил ножовете си от супермаркет малко преди да извърши тройното убийство.

Полицията арестувала мъжа докато е бил въоръжен и заради това е използвала електрошок, за да го обезоръжи.

Адвокатът на Ебадула А. моли съдилищата да проявят състрадание към клиента му, казвайки, че „той бил с разбита душа и болен човек“.

Клиентът ми е убеден, че ножът е използван чрез магия и магьосничество – той живее в митичен свят“, каза той пред австрийското издание Heute.at .

Незабавно депортиране
Партията на свободата на Австрия, която в момента е най-популярната партия в страната според проучванията, призовава заподозреният да бъде незабавно депортиран.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!