А, дойде му! На ПЕТИЯ ден от протеста Денков се сети да си ГОВОРИ с миньорите. Но не на магистралата. И нямало да е сам!

Премиерът акад. Николай Денков отправи покана за среща към протестиращите миньори и енергетици, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Той ги кани на РАЗГОВОР за конкретните стъпки на енергийния преход във въглищните региони Стара Загора, Перник и Кюстендил във вторник, 3 октомври, от 11:00 часа в административната сграда на „Мини-Марица Изток“ ЕАД в Раднево, пише БТА.

Писмото, подписано от министър-председателя, е адресирано до повече от 30 представители на синдикатите на национално, регионално и локално ниво в трите области и в предприятията, засегнати от плановете за поетапно излизане на България от въглищната енергетика до 2038 г.

В срещата в Раднево ще участват също министри от правителството, които имат отношение към темата.

Четвърти ден са затворени възлови точки на движение в Стара Загора, блокирани са автомагистрала „Тракия“ и Проходът на Републиката, заради протести на миньори и енергетици в страната. Недоволните пробиха по обяд полицейската блокада край автомагистрала „Струма“ и излязоха на пътя.

По-рано днес правителството публикува финалните териториални планове за справедлив преход на областите Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече