92% от нелегалните мигранти в ЕС за 2022 г. са били мъже. Повечето млади „в бойна възраст“

Миналата година огромното мнозинство от мигрантите, незаконно влезли в Европейския съюз, са мъже, като делът на жените е едва от 8 процента. Това съобщи Европейската гранична агенция Frontex в своя доклад за анализ на риска за 2023-2024 г.

В това, което Frontex нарича „тайни влизания“, водещата група граждани са афганистанци (33 процента), следвани от сирийци (15 процента) и турци (10 процента).

Докладът на Frontex също така предупреждава, че незаконните влизания вероятно ще се увеличат допълнително през следващата година:

„Има много неща, които предполагат, че нелегалното влизане може да се увеличи през следващата година в съответствие с очаквания по-висок миграционен натиск по външните граници на ЕС като цяло“, се казва в него.

„В същото време увеличеният трафик на превозни средства на избрани гранично-пропускателни пунктове увеличава шансовете нелегалните мигранти да останат незабелязани, често укрити в опасност за живота им и нечовешки условия.”

Докладът също така изтъква, че нелегалните пристигащи идват от страни (най-вече Афганистан и Сирия), „където може да се очакват някои от най-големите увеличения на движенията към Европа“.

Frontex каза още, че в допълнение към нелегалната миграция е имало и разпространение на мрежи за контрабанда на наркотици в Европейския съюз, като отчетените конфискации на наркотици през 2022 г. възлизат на 1898 случая и 252 тона незаконни наркотици.

От години критиците на масовата имиграция отбелязват, че повечето нелегални мигранти, идващи в Европа, са млади мъже в бойна възраст.

Освен това по-голямата част от тези мъже са икономически мигранти, които не бягат от война или преследване.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!