Установени са 510 от щурмувалите летището в Махачкала

Министерството на вътрешните работи на Руската федерация вече е идентифицирало 510 души участвали в погрома на летището в Махачкала, Дагестан в неделя вечерта. Повече от 150 от тях са участвали активно в безредиците на летището, като някои от тях вече са освободени, съобщава „Известия“.

Припомняме ви, че в неделя вечерта десетки мъже нахлуха на пистата и терминала на летището в Махачкала, столицата на Дагестан, като вероятно са търсели пътниците от полет от Израел. След намесата на силите на реда аерогарата е била опразнена от промъкналите се без позволение граждани.

Според базата данни на Националната агенцията за сигурност 84 от тях подлежат на частична мобилизация. Сред тях има дори такива, които в момента се издирват. Силите за сигурност са идентифицирали 17 от общия брой провокатори, които са подстрекавали хората да щурмуват летището.

Задържани са 60 участници в безредиците. От органите на реда са ранени девет полицаи, като двама от тях са настанени на болнично лечение, тъй като са получили по-сериозни травми.

Летището в Махачкала е изцяло под контрола на правоохранителните органи, съобщават от Главното управление на Министерството на вътрешните работи на Русия за Севернокавказкия федерален окръг. Цялата функционалност на летището в столицата на Дагестан ще бъде възстановена до 2-3 дни

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!