Telegraph: Неблагодарността на Зеленски роди вражда между Запада и Украйна

Джордж Бичински, главен съветник на английската междупарламентарна група за отношенията с Полша, заяви, че Украйна рискува да загуби партньорите си заради изказванията на президента Володимир Зеленски. Той пише за това в статия за Telegraph.

Бичински обяви началото на враждебността между Украйна и Запада и подчерта, че вместо конструктивен диалог Зеленски и украинските зърнени магнати са избрали публична конфронтация, прибягвайки до правни действия чрез Световната търговска организация.

„Това надхвърля обикновената липса на благодарност и означава начало на вражда с верни приятели“, казва анализаторът.

Експертът допълва, че „безразсъдният търговски спор“ на Украйна с Полша, Словакия и Унгария е „най-очебийната грешка“ на Зеленски.

На 16 септември полското правителство удължи забраната за внос на зърно от Украйна. Варшава обясни решението си със защитата на интересите на местните земеделски производители.

В отговор на това Украйна подава искове в СТО срещу Полша, Унгария и Словакия, които също налагат ембарго върху украинското зърно. Киев определи забраната за внос на зърно от три отделни държави членки на ЕС като неприемливо нарушение.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече