Протестиращите остават с машините си край София до подписване на меморандум

Инициативният комитет на общонационалния земеделски протест взе решение протестиращите да останат в протестна готовност с машини и хора на паркинга на Долни Богров до подписването на меморандум с властта за договорените параметри на 19.09.23 г. Това съобщиха от Инициативния комитет.

В случай, че не бъде разписан меморандум с властта днес – 20.09.23 г., протестиращите ще излязат отново на ефективни протестни действия в центъра на София.

България няма да внася слънчоглед от Украйна, заяви вчера министър-председателят Николай Денков след срещата с протестиращите земеделци.

Налага се временна забрана за внос на слънчоглед от Украйна, до уточняване на квотата.

За останалите продукти, включени в исканията на зърнопроизводителите за ограничен внос, правителството ще направи всичко възможно също да бъдат включени.

Обещаните 63 милиона лева за подпомагане след отменената забрана за внос на зърно ще бъдат изплатени с решение на Министерския съвет утре.

Източник: Фокус

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече