1 година КритичноБГ

Здравейте приятели, днес се навършва 1 година, откакто стартира КритичноБГ. Започна като независима медия и продължава да е такава! Въпреки трудностите, атаките и изпитанията, сайтът продължава мисията, заради която беше създаден, а именно да ви представя онези новини, които отразяват другата гледна точка – различна от напоителната и едностранчивата в редица медии.

И тогава войната между Запада и Русия на територията на Украйна беше в разгара си. И тогава друга, освен прозападната позиция трудно можеше да бъде чута или видяна в българската медийна среда. 

Публикувахме над 10500 новини, коментари и анализи.

Повечето от тях са за събития, случили се или предстоящи, към дадения момент, да се случат извън България, защото политиката у нас в огромна степен е следствие на процеси идващи отвън или заради липсата на визия и политическа воля в родната политическа „класа“. В коментарите и анализите приоритет имаха западни и източни автори.

Заехме консервативната позиция, защото либералната пропаганда открито се обърна срещу основните и традиционните ценности. 

Бяхме критични и остри и към нашите политици – управляващи и в опозиция, които са свикнали или бързо свикват да бъдат ухажвани от медиите. Няма по-лесен път един политик да забрави, каква е мисията му при комфортна медийна среда.

Комфортната за политиците медийна среда на практика е против обществото, против хората, против всички нас!

Всяка медия и всеки журналист трябва да е на страната на хората! И да бъде техният глас, да задава техните въпроси, да отстоява техните права и интереси!

VOX POPULI!

Благодаря и за доверието и за подкрепата. 

Валентин Кардамски

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!