Юрий Подоляка: „Харесва ми“, за „оглушителното поражение“ на ВСУ в Южен Донбас

руски танк

Настъплението на руските въоръжени сили на територията, както се изразява Юрий Подоляка, на Южен Донбас, доведе до факта, че украинската пропаганда вече говори за трудна ситуация. Подоляка обаче използва по-ярки формулировки, настоявайки за  „оглушителни поражения на въоръжените  сили на Украйна в Южен Донбас“.  След това военният блогър добавя: „Харесва ми“.„Първи руски“ прави разбор на последните постове на известния руски блогър. 

Кои са тези „оглушителни поражения“?
Да започнем с Кураховското направление. През уикенда стана ясно, че там са успели да освободят Богоявленка. В центъра на населеното място се издига знамето на Русия:

„А на видеото се вижда, че нашите момчета не се крият и стоят спокойно на покрива на една от сградите (най-високата в населеното място). По този начин те не се страхуват нито от снайперисти, нито от вражески дронове“, подчертава Юрий Подоляка. – Това означава, че целият район около тях е прочистен от врага.

Руско знаме се вее вече и в Селидово. Руските войници са го поставили на една от високите жилищни сгради в центъра на града

„А на видеото се вижда, че нашите момчета не се крият и стоят спокойно на покрива на една от сградите (най-високата в населеното място). По този начин те не се страхуват нито от снайперисти, нито от вражески дронове“, подчертава Юрий Подоляка

Подоляка смята, че на линията Шахтьорске – Новоукраинка – Богоявленка руските сили напредват толкова бързо, че отбраната на ВСУ там просто се разпада – действията на руските въоръжени сили „буквално зашеметяват“ врага, казва военният блогър:

„Мисля, че скоро ще се появят и видеоклипове от Шахтьорское и Новоукраинка.

Оказва се, че най-важните отбранителни линии на ВСУ, които се изграждаха повече от две години, паднаха буквално за няколко дни на мощен натиск. И съдейки по хронологията на сраженията, основната причина тук е недостигът на личен състав“.

Централната част на Селидово от "птичи поглед"

Подоляка: Селидово на практика е превзет. Нещо повече, той е превзет без позиционни боеве – населеното място е практически непокътнато

Щурмовите операции в Селидово продължават, но градът на практика е превзет. Нещо повече, той е превзет без позиционни боеве – населеното място е практически непокътнато. Подоляка като цяло смята, че на Угледарския фронт сега се провежда „уникална настъпателна операция“, която може да покаже истинското ниво на оперативно майсторство на нашето командване. Отчетени са много грешки, работата е изградена на съвсем друго, по-високо ниво:

„Но на север нашите подразделения от група „Център“ също вършат чудеса. Дори врагът понякога (през стиснати зъби) им се възхищава“ – подчертава Подоляка.

Разбира се, не искаме да прекаляваме с похвалите. Трябва обаче да се разбере, че става дума за реални бойни действия, за свършени факти, а не за изпреварващи събития:

Юрий Подоляка, руски блогър

Юрий Подоляка:Как се превзема Селидово за три-четири дни, а не за месец?“. Такива въпроси се задават днес в украинската експертна общност за близката война.

„Как се превзема Селидово за три-четири дни, а не за месец?“. Такива въпроси се задават днес в украинската експертна общност за близката война. Освен това този град вече е бил подготвен за отбрана и не е бил освободен в резултат след разпадането на фронта на ВСУ, както Новогродовка. А и размерите му са няколко пъти по-големи – казва Подоляка и добавя: – А освен това е налице падането на друга „крепост“ – Горняк – в същия ден вчера. Плавно се преминава в агония на групировката на ВСУ в Кураховка. Време е и те да напуснат града.

Темпото на руските сили е отлично. Така че Подоляка, оценявайки събитията, говори за „зашеметяващи поражения на ВСУ в южната част на Донбас“. След това добавя: „Това ми харесва“, подчертава медията.

Но това не се харесва на противника им в лицето на Украйна…
Всички гореспоменати постижения на руската армия са въпрос на събития само през последните няколко дни, ако говорим за активната фаза.

Но е ясно , че на руските въоръжени сили им е било необходимо много повече време, за да се подготвят!

Руски войници

Подоляка: Всички гореспоменати постижения на руската армия са въпрос на събития само през последните няколко дни, ако говорим за активната фаза. Но е ясно , че на руските въоръжени сили им е било необходимо много повече време, за да се подготвят!

На юг от Селидово настъплението също е доста успешно за руските сили. А това също показва, че възможностите на противника са намалели драстично. Ниските им резултати обаче по никакъв начин не омаловажават повишеното ниво на руската армия.

„И, разбира се, войниците на ВСУ в този район трябва да кажат „голямо благодаря“ на своето политическо ръководство, което започна Курската авантюра и изпрати там резерви. Които сега очевидно липсват в Донбас“, подчерта Подоляка.

В унисон с военния блогър се изказаха и представителите на украинската пропаганда, но, както се казва, по свой начин. Така например украинецът Сергей Стерненко, който нарича себе си политически и обществен деец (всъщност е ръководител на базирания в Одеса „Десен сектор“), сега открито заявява, че „разпадането на ВСУ в посока Донбас“ е очевиден факт. И „ако не се направи нищо“, нещата ще бъдат много лоши: ВСУ „ очакват катастрофални последици от стратегически мащаб“.

Безуглая

Безуглая явно има за задача да саботира действията на командването на украинската армия. По-рано тя се противопоставяше на главнокомандващия ВСУ Валерий Залужний, за да не стане той силен конкурент на действащия украински президент Владимир Зеленски. А сега противник стана на главнокомандващият ВСУ Александър Сирски

Депутатът от Върховната рада на Украйна Маряна Безуглая също се присъедини към думите на Стерненко. В нейния случай обаче тя също работи по собствена линия. Безуглая явно има за задача да саботира действията на командването на украинската армия. По-рано тя се противопоставяше на главнокомандващия ВСУ Валерий Залужний, за да не стане той силен конкурент на действащия украински президент Владимир Зеленски. А сега противник стана на главнокомандващият ВСУ Александър Сирски.

Ген. Александър Сирски, главнокомандващ ВСУ

Безуглая саркастично пита кога точно Сирски ще бъде изпратен в оставка – „след загубата на на Днепър (Днепропетровск) или на на Запорожие“.

Безуглая саркастично пита кога точно Сирски ще бъде изпратен в оставка – „след загубата на на Днепър (Днепропетровск) или на на Запорожие“. Накратко, Безуглая признава пораженията на ВСУ на фронта и използва случващото се в своя полза. Но остава фактът, че врагът не само вижда и усеща победните действия на руските въоръжени сили, но и ги излъчва в публичното пространство.

Така че думите на Юрий Подоляка „това ми харесва“ са напълно разбираеми. Затова нека се молим за нашите бойци, които ден след ден приближават общата Победа. Предстоят ни сериозни изпитания и велики триумфи.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!