Юрий Подоляка опроверга ВСУ: Спихна им настъплението в Курска област. КАРТИ

В късния следобед, днес 15 септември,  Украинския правда публикува новина, от която става ясно, че ВСУ са минали в масирано настъпление в Курска област и по-конкретно в Глушковски район, където са били превзели редица населени места. Малко по-късно обаче известният руски военен блогър Юрий Подоляка опроверга категорично тази информация. КритичноБГ публикува поста му без редакция:

„Посока Курск в 16.00 ч. на 15.09.24 г.: отново сме ние с инициативата…

Засега информацията, която постъпва от фронта, гласи, че контраатаката на противника, която той планираше да премине в тила на нашите части в Глушковски район – се е изчерпала.

Нашата авиация работи много за тази цел вчера и през нощта, и тази сутрин (както и преди, смятам пилотите за спасители на Курска област, особено в първите августовски боеве). Е, плюс храбростта на войниците и… резервите, които все пак трябваше да хвърлим тук (отклонявайки ги от други места).

В резултат на това днес има мощна контраатака както в района на Веселое, така и в района на Медвежий. Сега врагът е отбит навсякъде и се опитва да овладее Обуховка (южно от Веселое) и Нови Път.

Украинските въоръжени сили не атакуват тук.

Има и обнадеждаваща информация от района на Любимовка, където изглежда сме успели да се закрепим в западната част на селото. Но и тук ВСУ контраатакуват и се опитват да ни изместят. Междувременно нашите са атакували Олговка (близо до Коренево) и са влезли в нея (все още не е ясно за укрепването).

Тоест всичко днес говори, че ние, вкарвайки в битката резерви, успяхме да си върнем инициативата в целия театър на операциите.

Постепенно започваме да постигаме успехи и на юг от Суджа, където в продължение на няколко дни се водеха ожесточени сражения в района на село Борки.

Селото е зад гърба ни и има основания да се смята, че ще продължим да се опитваме да се придвижваме напред.

Мисля, че по-нататък ще се опитаме да прочистим горите на юг от ВСУ. И да продължим настъплението към Плехово, за да изтласкаме противника назад зад линията на река Псьол.

Също така, за да подобрим позициите си за бъдещи операции, е важно да превземем Черкаска Конопелка.

Държим юмруците си и се молим за момчетата.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!