Юрий Подоляка: Агонията на Угледар е към своя край!

Източници: Известия и каналите в Телеграм на Юрий Подоляка, Сварщики и Мilitary Аnalytics

Юрий Подоляка

Юрий Подоляка: Агонията на Угледар е към своя край

Известният руски блогър Юрий Подоляка коментира рано сутринта в своя канал в Телеграм военната ситуация на фронта в Угледарско направление със заглавие: „Агонията на Угледар е към своя край“.

Ето какво написа той без редакционна намеса от страна на КритичноБГ:

„Такава е и историята на гарнизона на ВСУ там. Вчера нашите части обхванаха противника в доста тесен пръстен тук, като му оставиха само един селски път за измъкване. Обстрелван от двете страни от настъпващите ни части.

Тази нощ врагът изтегляше някои от частите си от града и неизменно попадаше под обстрел, понасяйки тежки загуби. Положението не е много по-добро и за останалите части от 72-ра бригада на ВСУ (които са още в града, бел. КритичноБГ). Мисля, че ще отнеме много време, за да се възстанови бойната ефективност (на тези части, които са останали). И тя няма да бъде същата).

И това е цената, която политическото ръководство в Киев плати, за да може клоунът да се чувства практически уверен в САЩ за няколко дни.

Мисля, че войниците от ВСУ оцениха на какво подлагат живота си заради тези, които наричат себе си власт в Киев.

Ние стискаме палци и се молим за момчетата.“

И руският канал в Телеграм „Сварщики“ пише за най-горещите точка от фронта:

Тази нощ са поразени цели в Запорожка, Харковска, Киевска, Черкаска, Одеска, Тернополска и Сумска област; в атаката са използвани най-малко 75 „Герани“, както и ракети Kh-59/69 и „Искандер“.

В Одеска област – (е ударена) пристанищна инфраструктура и още един санаториум с обитатели във военни униформи.

Противникът е потвърдил настъплението ни край Новогродовка, Николаевка, Цукурино, в Мартиновка и село Ню Йорк. Продължаваме да затваряме пръстена около Угледар. Близо сме до Селидово“, заключва военния канал.

Изстрелване на ракета "Искандер"

Изстрелване на ракета „Искандер“

Сайтът Известия информира, че въоръжените сили на Руската федерация са унищожили украински армейски складове на територията на предприятието Южмаш в Днепропетровска област с удар от оперативно-тактическия комплекс „Искандер“, като се позовава на официално съобщение от руското министерство на отбраната на 28 септември.

„В резултат на удара бяха унищожени три склада с боеприпаси за ОТРК „Гром“, РСЗО „Вилха“ и БЛА с различни модификации“, се казва в съобщението.

По-рано, на 27 септември, Министерството на отбраната съобщи, че през седмицата руските въоръжени сили са нанесли 33 групови удара по обекти на Военно-промишления комплекс на Украйна, пише изданието

За да сме максимално обективни от КритичноБГ проверихме, какво пише и военно-аналитичния канал Мilitary Аnalytics, който е списван от украински експерти, защото е повече от ясно, че руските неминуемо ще са пристрастни към своята страна.

Ситуацията в направление Угледар към 28 септември

Ситуацията в направление Угледар към 28 септември

„По отношение на Угледар Мilitary Аnalytics признава напълно обективно, че градът е напът да бъде превзет изцяло от руснаците и, че единственият останал черен път за бягство на ВСУ вече се обстрелва активно от руските сили. Ето и публикацията им по темата:

„По направлението към Угледар руските сили продължават активно да атакуват украинската отбрана в града. Руските въоръжени сили са успели да напреднат в градската зона и в покрайнините на Угледар. Бойни действия вече се водят в централния квартал. А също така руските части успяха да напреднат на североизток и по този начин по-плътно да обхванат в блокада гарнизона на ВСУ. Формално все още има черен път за влизане/излизане от града, но той се обстрелва (и от двете му страни), както твърдят украинските военни и експерти от вчера.“

Ето какво информира каналът и за останалите направления на фронта:

В района на Покровския фронт руските войски са напреднали в района на Николаевка. Тук продължават боевете за линията на височините южно от Мирноград. Руските въоръжени сили са успели да заемат някои позиции, но украинските сили имат задачата да удържат останалата част от линията.

В крайна сметка, в случай на пълна загуба на тези позиции от украинските сили, изходът към Мирноград и цялата Покровска агломерация е отворен.

По посока на Торецк руските сили са напреднали в града до улица „Героев“, където продължават боевете в центъра на града. Руските части се опитват да разширят зоната си на контрол и да създадат плацдарм както за по-нататъшно придвижване на север, така и на запад (създавайки предпоставки за щурм на мина „Централна“).

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!