Чобанов каза, какво са се разбрали с Радев за поста служебен премиер

Петър Чобанов

Вие знаете, че аз винаги, във всяка ситуация, съм постъпвал отговорно от гледна точка на публичния интерес. В момента това, което правя като подуправител на БНБ, също е много важно. Чухте управителя какви съображения изказа пред вас вчера. Мисля, че и за еврозоната, и за икономическото развитие, екипът на БНБ трябва да продължи да действа и да вървим напред.

Оттук нататък, разбира се, всеки един от нас трябва да се съобрази с крайното решение на президента. Това заяви Петър Чобанов пред журналисти след срещата си с президента Румен Радев. „Разговорът с президента беше съдържателен и полезен. Вярвам, че той ще намери решение в тази ситуация“, допълни още той.

Минути след Чобанов в сградата на президентството влезе другият подуправител на БНБ Радослав Миленков. „Аз съм банкер, не политик“, каза само Миленков, влизайки в сградата на „Дондуков“ 2.

Междувременно стана ясно, че омбудсманът Диана Ковачева отказа да поеме поста на служебен министър-председател пред държавния глава. На 17 април тя ще положи клетва, като съдия в Европейския съд за правата на човека и седмица по-късно ще подаде оставка.

Източник: Фокус

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!