Украински военни: Ситуацията за ВСУ в Селидово е критична!

Руски войник, симулирано изображение

Украински военни: Ситуацията за ВСУ в Селидово е критична!

Украинският военно-аналитичен канал в Телеграм Мilitary Аnalytics, пише, че ситуацията е много сложна за украинския гарнизон в Покровско направление и по-специално в град Селидово, който е на няколко километра от ключовия град Покровск. По думите на военните експерти, руските сили са започнали преди часове да настъпват към високите сгради в центъра на града, където се намират ВСУ. Украинците специалисти са категорични, ситуацията за техните бойци е критична! Сутринта КритичноБГ писа, че руските сили обграждат града и е въпрос на много малко време да хванат ВСУ в пръстен.

Ето какво пише https Мilitary Аnalytics:

Руските щурмови групи, заели източната (едноетажна) част на града, са започнали да атакуват зоната на високите сгради – отбранителния пояс на ВСУ.

Руски войници

Руски войници

Лейтенант Алекс от ВСУ съобщава, че руските военни вече са достигнали зоната на високите сгради в центъра на Селидово, където е разположено основното украинско укрепление. Според него ситуацията е „критична“, но е твърде рано да се каже, че руските въоръжени сили са се укрепили в центъра. Засега „те успяват да ги елиминират“, „но тенденцията е лоша“.

Войникът от ВСУ Мучной пише, че руснаците са завзели източната част на Селидово, на юг напредват без особен успех, ВСУ провежда контраатаки. На север руските сили се опитват да блокират главния път от Покровск. На юг вече се водят боеве в покрайнините на Нововодмитровка.

Същевременно и германското издание BILD пише, че „руснаците влязоха в Селидово със същата тактика, която проработи и в десет други града в Украйна.“ Новината е цитирана от Фокус

Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке потвърди новините – включително своята собствена от понеделник- за навлизането на руските войски в жилищните райони на донецкия град Селидово.

Руски войници

Руски войници. настъпват в Украйна. Илюстративно изображение

През последните няколко седмици градът бе успешно отбраняван от 15-та бригада на Националната гвардия на Украйна „Кара-Даг“. Руските войски заобиколиха Селидово от север и юг и също си пробиха път през въглищна мина в централния участък на фронта. В понеделник експертът по анализ на отворени данни обяви, че руските въоръжени сили са завзели мината и може да са навлезли в жилищните райони на града.

„Руската армия продължава да настъпва в източната част на Селидово. „Кара-Даг“ убива много от войниците й, но много повече от тях се придвижват към централната част на града, докато други продължават да извършват обходна маневра, за да го обкръжат. Същата руска тактика, която проработи в повече от десет други града“, пише Рьопке.

Той публикува и кадри с издигнати руски знамена над високи жилищни сгради в центъра на Селидово. „Или това е пиар трик от руски дронове и/или проруски местни жители, или… знаете какво“, подчертава анализаторът.

Днес обстановката за украинските въоръжени сили в района на Горняк и Селидово продължи бързо да се влошава. Това пише и украинското издание Страна. То публикува и карта на фронта в това направление.

Ситуацията на фронта в Селидово в късните часове на 23 октомври

Ситуацията на фронта в Селидово в късните часове на 23 октомври

Първо, както пише украинското военно издание в Телеграм Deep State, руснаците са настъпили източно от Селидово, навлизайки в източните му покрайнини. Военните по-рано заявиха, че руснаците вече са достигнали околностите на Вишневое, западно от Селидово, което все още не е отразено на картата на Deep State. Такъв изход заплашва да обгради града,

тъй като от Вишневое пътят Селидово-Покровск, по която се доставя гарнизонът на украинските въоръжени сили, вече е в полезрението на руснаците.

Освен това DeepState показа голям напредък на Руската федерация на запад от Цукурино (в района на Новодмитровка), както и в района на Горняк, където проникването на украинските въоръжени сили в руските позиции намаля (район Зоряни).

Според украинските военни на същата полоса вече се водят боеве в центъра и западната част на град Горняк. Руските публични страници също пишат за сериозното настъпление на руската армия в Горняк, както и за превземането на село Измайловка на запад от Горняк.

„Вече не е тайна, че врагът ще пробие (западния) фланг и ще достигне района на мина (Кураховская – ред .), а в посока към обогатителния завод може да застраши разположения гарнизон в града и Кураховка“, пише „Мучной“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

ВСУ бягат от Селидово и без командирска заповед. Котелът се затваря!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!