Собянин: Най-масираната атака с дронове по Москва се случи през тази нощ

Силите за противовъздушна отбрана свалиха още два дрона, летящи към Москва, съобщи кметът на столицата Сергей Собянин в канала си в Телеграм.

„Създадената ешелонирана (многопластова в дълбочина) отбрана на Москва срещу вражеските безпилотни летателни апарати направи възможно успешното сваляне на всичките.

Силите за противовъздушна отбрана на Министерството на отбраната тази нощ са свалили десет единици. Това е един от най-мащабните опити на атака по Москва с дронове за всички времена“, написа още той.

Собянин обяви, че първият дрон е свален в Подолск (град близо до Москва в Московска област) в 3:02 московско време. След 15 минути той писа в канала си в Телеграм за още два свалени дрона, а след още половин час – за четвърти.

Тридесет минути по-късно той съобщи за три нови свалени дрона, а по-малко от десет минути след това- за осми. Във всички случаи по предварителни данни няма разрушения и жертви.

На 13 август Собянин заяви – „днес небето на Москва е защитено и по-надеждно, отколкото в други региони“. Той отбеляза, че столицата е една от първите, попаднали под удари с дронове, но в течение на една година няма нито едно попадение.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!