Скот Ритър: БРИКС е глобална трансформация на управлението на света – край на американската хегемония. САЩ се провалиха!

скот ритър

Скот Ритър: БРИКС е глобална трансформация на управлението на света – край на американската хегемония. САЩ се провалиха!

Когато говорим за БРИКС и срещата на съюза в руския град Казан трябва да го разглеждаме като глобална трансформация в исторически мащаб. Това е съвременния еквивалент на Бретън- Уудското споразумение. Въпросното споразумение беше сключено в края на Втората световна война. То положи основите на така наречения „Световен ред, който е основан на правила“.

дълбока държава

Скот Ритър: Чрез Бретън-уудската система САЩ обвързаха страните от останалия свят, за да гарантират американската хегемония, американския контрол и американското доминиране. И доларът е свързан с тях.

Това беше системема, в която САЩ обвързаха страните от останалия свят, за да гарантират американската хегемония, американския контрол и американското доминиране. И доларът е свързан с тях. Бретън-уудските споразумения допринесоха за това, че доларът стана световна резервна валута. Това заяви за подкаста в YouTube „Сhannel 12“ военният анализатор и бивш морски пехотинец от армията на САЩ Скор Ритър.

Световноизвестният анализатор припомни създаването на банковата система SWIFT за банкови преводи. „В основата на господството на долара и международния ред е основан на правила.

долар

Скот Ритър: БРИКС е краят на този световен ред основан на старите правила. Това е край на американската хегемония и глобалния консенсус към многостранното сътрудничество. Това е краят на епохата

БРИКС е краят на този световен ред основан на старите правила. Това е край на американската хегемония и глобалния консенсус към многостранното сътрудничество. Това е краят на епохата. Това е краят на американското доминиране. Сега за Америка идва трудно време. Много хора са депресирани.

 

Доларът пада. Американската хегемония отстъпва и това е шанс за Америка да се преосмисли“, категоричен е Скот Ритър.

„Понякога от пепелна се ражда нещо ново и по-добро. Ние като нация се провалихме. Ние сме провалена нация. Опитахме се да наложим американския модел на господство в света, но не се получи.

Си Дзинпин, Путин и Моди

Скот Ритър: Както каза руският президент Владимир Путин, не светът изостави долара, доларът направи така, че да не може да се прави бизнес с него

Както каза руският президент Владимир Путин, не светът изостави долара, доларът направи така, че да не може да се прави бизнес с него. Как да правиш бизнес в долари, ако всеки път, когато ги използваш, теб те наказват със санкции? Но това не проработи за Русия. Тя забрани използването на долара. Така че, какво очакваме от Русия, да легне и да умре? Или останалият свят да легне и да не мърда? Това е естествен и неприятен порцес за американското доминиране“, отсече бившият морски пехотинец.

Скот Ритър припомни, че така наречения „Световен ред, основан на правила“ се е появил на базата на прехода между имперския колониализъм към американската хегемония или неоколониализъм.

„Защото ако се замислите за взаимоотношенията между Америка и останалия свят, то това са абсолютни неоколониални отношения. САЩ не са колонизатор в класическия смисъл, но ние се държим като колонизатори, използвайки икономическото си превъзходство. Опитваме се да наложим волята си над останалия свят, използвайки Бретън-уудската система, чрез Международния валутен фонд, Световната банка и други системи, които ние сме създали.

Всички те са направени, за да задоволяват потребностите на Америка. И това работи.

оръжие

Скот Ритър: Бретън-уудската система, господството на долара и пр., всичко това е свързано с военно-промишления комплекс. Защото Америка се определи като военно-промишлена държава.

Има дори такъв термин: „добронамерена диктатура“. Аз не съм привърженик на това, защото вярвам в демокрацията. Но има и хора, които си казват – „след като Америка ще удовлетворява нашите нужди, може и да изтърпим високомерните американци, защо пък не?“ Но това не работи в тяхна полза. Бретън-уудската система, господството на долара и пр., всичко това е свързано с военно-промишления комплекс. Защото Америка се определи като военно-промишлена държава.

Нашата външна политика, тази за национална безопасност и вътрешната икономическа политика, са в услуга за поддържането на военно-промишления комплекс.

Това означава, че ако разчитаме на производството на оръжие, ние имаме нужда от войни, където тези оръжия да бъдат използвани. Ето защо, цялата наша система на отношения със света е изградена върху това да отидем и да създаваме конфликти. Ние не решаваме проблемите, а ги създаваме, за да поддържаме военно-промишления комплекс.

война и мир

Скот Ритър: Ако САЩ разчитаме на производството на оръжие, ние имаме нужда от войни, където тези оръжия да бъдат използвани. Цялата наша система на отношения със света е изградена върху това да отидем и да създаваме конфликти. Ние не решаваме проблемите, а ги създаваме, за да поддържаме ВПК.

БРИКС сложи край на това. Той освободи американците. Те трябва да се възползват от тази възможност и да се откажат от даването на отбранителен бюджет на стойност трилиони долари на година. Този бюджет не се дава за нашата зашита, а само, за да се убиват хора по света. Ако ние не ги убиваме, даваме това оръжие на други страни, за да убиват те. Например израелците убиват палестинци, а украинците убиват руснаци. Това е.

БРИКС каза – с това е свършено! Приключено е с американската хегемония и американския неоколониализъм. За съжаление това е и краят на епохата на долара. Днес той е още силна валута.

Скот Ритър обясни един от механизмите за това, как работи американското доминиране и обвързване на страните към подчинение. Военно-промишленият комплекс на САЩ е дал на редица държави да произвеждат компоненти за американски оръжия, което крепи техните икономики, но същевременно ги държи в пълна зависимост.

На 14 октомври Скот Ритър писа в своя блог: Днес Америка вярва, че когато става дума за външна политика, ние притежаваме „докосването на Мидас“ – всичко, което пипнем, се превръща в злато. Но в действителност, също като някогашния цар Мидас, всичко, до което се докоснем, умира. /…/

Изглежда, че алчността е движещата сила на повечето политики, които се оправдават в името на националната сигурност.

Байдън се докосна до Израел и Близкия изток. И палестинци и ливанци умряха.

Попитайте грузинския народ за американското „докосване на Мидас“.

Студената война беше за пари, а не за идеология. Тя беше свързана с необходимостта Съединените щати да установят икономически контрол над следвоенния свят.

Ставаше дума за злато! Докоснахме Корея и корейците загинаха.

Докоснахме Виетнам и виетнамците загинаха.

Докоснахме Южна и Централна Америка и гражданите на тези страни загинаха.

Докоснахме Африка и африканците загинаха.

Докоснахме Афганистан и афганистанците загинаха.

Докоснахме Ирак и иракчаните загинаха.

Всичко, до което се докоснахме, загина.

Всичко, до което се докосваме, умира.

На американците ще им бъде трудно да намерят един случай на американска следвоенна политическа намеса, която да не се е изразила в смърт и разрушение.

Проклятието на Америка.

Американското докосване на Мидас.

И това е частта, която повечето американци не разбират. Сред нас има хора като сенатор Линдзи Греъм, чиито лица могат да се изкривят в комбинирана усмивка, когато говорят за финансовата изгода, която Америка ще получи, ако тръгне по пътя на кървавата си хегемония.

Но те забравят края на историята на Мидас.

Крал, обезумял от глад и жажда, лишен от приятели и семейство, защото щастието, търсено чрез преследване на златото, в крайна сметка го заобикаля само със смърт и глад.

Такава е съдбата на Америка.

Американското докосване на Мидас.

Това ще бъде смъртта на всички нас.

Източник: scottritter@substack.com

Целият материал по темата може да прочетете тук:

Скот Ритър: Всичко до което се докоснат САЩ, умира!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!