Северна Корея взривява пътищта към Южна Корея!

Ким Чен Ун, лидер на Северна Корея

Северна Корея взривява пътищта към Южна Корея!

Южна Корея заяви днес, че е открила признаци, че Северна Корея се готви да унищожи северните части на пътища, които свързват двете части на полуострова, но вече не се използват на фона на нарастването на напрежението заради твърдението на Пхенян, че южнокорейски дронове са прелетели над негова територия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от Дарик

Южнокорейски военни заявиха днес, че са установили, че Северна Корея извършва подготвителни дейности преди експлозиите. Не е ясно каква част от пътищата ще бъде унищожена.

Ким Чен Ун, върховен ръководител на КНДР с войници

Ким Чен Ун, върховен ръководител на КНДР с войници

Това ново развитие се случва в момент, когато Северна Корея обвини Южна Корея, че три пъти този месец е пускала дронове, за да пускат пропагандни листовки над Пхенян, и заплаши да отговори със сила, ако това се случи отново. Вчера министерството на отбраната на Северна Корея заяви, че военните са издали предварителна заповед за операция на артилерията и други армейски части в близост до границата с Южна Корея „да се подготвят напълно за откриване на огън“.

Говорителят подчерта, че цялата южнокорейска територия „може да се превърне в купчини пепел“ след мощната атака на Севера.

Южна Корея отказа да потвърди дали е изпратила дронове, но предупреди, че ще накаже строго Северна Корея, ако сигурността на нейните граждани бъде застрашена.

Миналата седмица Северна Корея заяви, че ще блокира трайно границата си с Южна Корея и ще изгради фронтови отбранителни структури, за да се справи с „конфронтационната истерия“ на южнокорейските и американските сили.

Ким Чен Ун разглежда бойни оръжия на Северна Корея

Ким Чен Ун разглежда бойни оръжия на Северна Корея

Късно снощи, на 13 октомври, КритичноБГ писа, че лично лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е наредил артилерийски бригади, разположени в района на демилитаризираната зона, да бъдат приведени в пълна бойна готовност. Новината съобщи Корейската централна информационна агенция (KCNA). Заповедта, която беше издадена на осем артилерийски бригади, отбеляза необходимостта от незабавен отговор на нарастващото напрежение с Южна Корея.

„Създава се ситуация на сериозно военно напрежение на ръба на война, поради голям провокативен акт на Южна Корея за нарушаване на суверенитета на нашата столица“, пише KCNA.

Експертите отбелязват, че подобни стъпки увеличават вероятността от пряк военен сблъсък между двете страни, които са в конфликт след разделянето на Корейския полуостров.

ТАСС цитирайки KCNA пише „представител на [Министерството на отбраната на КНДР] е съобщил за предварителна оперативна заповед на Генералния щаб на КНА (Корейската народна армия) от 12 октомври, според която артилерийските формирования в близост до граничната линия и частите, отговарящи за важна огнева мисия, трябва да бъдат в пълна готовност за стрелба“.

По-рано Министерството на външните работи на КНДР излезе с изявление, в което поиска от Сеул да прекрати изпращането на безпилотни самолети с ултимативна заповед.

Според министерството южнокорейски безпилотни самолети са навлезли във въздушното пространство на Пхенян три пъти през октомври, за да разпространяват политическите листовки. Народната република предупреди, че нейните военни ще приведат в готовност „всички нападателни средства“, които са „предназначени за унищожаване на военната инфраструктура в близост до южната граница и на територията на Република Корея“.

Припомняме, че на 4 октомври

Ким Чен Ун заплаши с ядрени оръжия, ако САЩ и Южна Корея ако използват сила

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун каза, че КНДР няма да се поколебае да използва всички налични настъпателни сили в случай на нападение. Думите му са цитирани от Корейската централна информационна агенция, писа ТАСС.

Според съобщението на агенцията Ким Чен-ун също така е обявил възможността за използване на ядрени оръжия, ако други страни се опитат да посегнат на суверенитета на страната му.

„Ако враговете, обхванати от пълна глупост и безумие, пренебрегнат нашите многократни предупреждения и с прекомерна увереност в съюза между Корея [Република Корея] и САЩ, направят още една крачка напред, за да се опитат да използват военна сила, за да нарушат суверенитета на Републиката, тогава няма да се поколебаем да използваме всички офанзивни сили в ръцете им, включително ядрени оръжия“, каза Ким Чен Ун.

Лидерът на КНДР също така нарече президента на Южна Корея Юн Сок Йол „марионетка“ и каза, че републиката има „мания на преследване“ от страна на КНДР

Ким Чен Ун нарече забележките на Юн Сок Йол за отговор с военна сила срещу държава с ядрено оръжие „нелеп спектакъл“ и каза, че заплашителната реторика от вражеските страни няма да спре растежа на военната мощ на Северна Корея.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!