Сара Вагенкнехт: Западът да спре оръжията за Киев, а Украйна да забрави за НАТО и тогава може да се преговаря за мир

Германският политик Сара Вагенкнехт, която постигна изключителен успех на местните избори в източногерманските провинции Саксония и Тюрингия с новата си партия Съюз на Сара Вагенкнехт обяви свой мирен план за Украйна. Това пише германското издание BILD, цитирайки интервю, което е дала тя за Tagesspiegel.

Та казва, че в самото начало, за постигането на тази цел, трябва да бъдат прекратени доставките на оръжия за Украйна от страна на Запада. След това да бъде убеден в това и руският президент Владимир Путин, и чак после да се стигне до незабавно прекратяване на огъня на фронта.

Като последваща стъпка, Сара Вагенгнехт предлага да се започнат преговори, в които да залегне обсъждане на казуса със завладените от Русия територии.

Думите ѝ по този въпрос са: „И тогава ще трябва да се споразумеем какво ще се случи в тези райони, където руснаците са сега“.

В този смисъл Сара Вагенкнехт не казва, че трябва да бъдат върнати на Украйна. Напротив, левият политик обяснява, че трябва да бъде извършено допитване до хората, които живеят в онези области, които в момента са под контрола на Москва.

Нейното предложение е да бъде проведен референдум под наблюдението на ООН и гражданите сами да решат под чие управление да бъдат оттук насетне – на Русия или на Украйна.

Сара Вагенкнехт е категорична, че Киев трябва да бъде склонен да направи компромис.

„Тя (Украйна) трябва да е готова да преговаря и да прави компромиси, особено по отношение на целта си да стане член на НАТО.“

В този смисъл германката намеква, че Киев трябва да се прости с илюзията си, че ще стане член на военния алианс, ако иска да постигне мир и да не се стигне до пълната ѝ капитулация, каквато възможност не бива да се изключва.

Пусти улици в Киев

Естествено колумнист на BILD, който очевидно споделя либералните възгледи на светофарната коалиция на Шолц, побърза да коментира, че планът на Сара Вагенкнехт бил „отровен“, защото на практика щял да угоди на Путин, тъй като Русия щяла да получи завладените територии.

Очевидно все още има западни анализатори, които изобщо допускат, че руската власт ще се откаже от новите територии, при положение, че в битките загинаха и техни войници със стотици хиляди.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!