Руски град издаде регламент за помощ на гражданите при война, включително ядрена

Властите на град Владимир в Русия, административен център на Владимирска област, с 350 000 жители, разработиха алгоритъм за действие на служителите по жилищно-комуналните услуги, за да осигурят работата на комуналната инфраструктура във военно време.

Документът е подписан от кмета на Владимир Дмитрий Наумов и е публикуван е на официалния сайт на местните власти.

Резолюцията „За организацията на работата за спешно възстановяване на функционирането на комуналните услуги във военно време на територията на град Владимир“ изброява основните действия на комуналните услуги за осигуряване на гражданите с вода, електричество и газ в случай, че регионът страда по време на военни действия. Освен това се инструктира да се подготвят запаси от реактиви (при ядрена атака) и дезинфектанти.

По-рано руският президент Владимир Путин увери, че Русия не прехвърля икономиката във военновременна, въпреки всички трудности. В същото време той подчерта, че властите концентрират финансови и административни ресурси за развитието на отбранителната индустрия.

През юни анализатори от Центъра за стратегически и международни изследвания (CSIS) препоръчаха на страните-членки на НАТО да бъдат подготвени за сценарий на „продължителна война“ с Русия.

Според него държавите трябва да увеличат разходите за отбрана и да укрепят своя военно-промишлен потенциал. Анализаторите отбелязват, че през последните две години страните от НАТО са постигнали „значителен напредък“ в подготовката за потенциален конфликт с Русия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!