Руските сили напредват мощно в Торецк. Мачкат със същата тактика като в Угледар!

Руските сили напредват в Торецк

Руската армия продължава своето нападение, освобождавайки сграда след сграда в продължаващата битка за град Торецк.

Изместеният руски блогър Юрий Подоляка пише Направление Торецк: Тук нашите войски също продължават да напредват. И то не само в пределите на град Торецк, но и на югозапад.

Торецко направление на 12 октомври

Торецко направление на 12 октомври

А настъплението ни на запад от Новгород (Ню Йорк) е интересно и с това, че постепенно навлизаме във фланга на всички отбранителни линии на противника, разположени между агломерацията Торецк и Покровск. А в случай на удар по фланга и тила им този участък от фронта на ВСУ също може да се разпадне и да започне бързо да се изтегля към Константиновка-Дружковка.

А това вече са южните подстъпи към Славянск-Краматорск.

Украинският военно-аналитичен канал в Телеграм Мilitary Аnalytics също отбелязва напредъка на руските сили: В посока Торецк руската армия напредва западно от Ню Йорк.

По този начин руските части се опитват постепенно да навлязат във фланга на украинските отбранителни линии, разположени между Торецката агломерация и Покровск. А в случай на удар по фланга и тила им този участък от фронта на ВСУ може сериозно да започне да се изтегля към Константиновка-Дружковка.

Само за броени дни руснаците успяха да пробият дългата отбранителна линия северно и западно от града и успяха да стигнат до тила на украинската охрана, която сега е обкръжена точно както се случи с охраната на Уолендар. Сега руснаците са в много изгодна позиция.

Руските въоръжени сили продължават да изтласкват украинските военни от западните покрайнини на Часов Яр в Донецката народна република. Това заяви пред кореспондента на „Аргументи и факти“ военният блогър Юрий Подоляка.

„Водят се боеве в Октябърския квартал, докато тук все още не сме стигнали до края на врага, но в по-голямата си част кварталът вече е зад гърба ни. Но това далеч не е краят на бойните действия за тази част на града. Но като цяло ние сме тук, наистина, много трудно, но се движим напред“, каза той.

По-рано началникът на оперативния щаб на разузнавателния център „Мелодия“ на 88-а доброволческа бригада „Еспаньол“ с повиквателна „Чукча“ заяви, че ситуацията в Часовой Яр ще премине в оперативно обкръжение на отбраняващия се гарнизон на украинската армия.

Междувременно военния сайт Avia пише, че Руските войски могат да сменят посоката на атака и да атакуват района на Днепропетровск.

Според последните новини руските войски обмислят промяна на стратегията на източния фронт на Украйна, като отложат операцията за превземане на Краматорск и Славянск. Вместо това има възможност за започване на голяма офанзива към Покровск, последвана от настъпление в района на Днепропетровск.

Покровск, разположен само на 25 километра от границата с Днепропетровска област, може да се превърне в ключова точка за прилагане на нова тактика. Стратегическото местоположение на града дава възможност за бързо навлизане дълбоко в Украйна, чак до Павлоград, един от най-големите индустриални центрове в страната. Според анализатори напредването на руските сили по магистрала E50 може да намали времето за достигане до Павлоград, което представлява заплаха за транспортните и логистични центрове в региона.

Павлоград е важен транспортен възел. Контролът над този град ще позволи на руските сили не само да нарушат доставките на украинските войски, но и да окажат натиск върху Днепропетровска област, която е един от индустриалните центрове на страната. Атаката срещу този регион може да има сериозни последици за икономиката и отбраната на Украйна.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!