Путин изпрати на Си поздравителна телеграма по случай 70 годишния му юбилей

Си Дзинпин и Владимир Путин
Президентът на Русия Владимир Путин изпрати на китайския си колега Си Дзинпин поздравителна телеграма по случай 70 годишният му юбилей:
Уважаеми господин председател,
Скъпи приятелю,
Моля, приемете моите сърдечни поздравления за вашия 70-ти рожден ден.
Под Ваше ръководство Китайската народна република постигна впечатляващи успехи: Националната икономика демонстрира стабилен растеж, благосъстоянието на гражданите се повишава, а позициите на Пекин на световната сцена се укрепват.
Вашето преизбиране като генерален секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия и президент на Китайската народна република потвърди високия ви политически авторитет, както и широката подкрепа за вашия курс.
Трудно е да не се оценят усилията, които полагате от много години за укрепване на отношенията на всестранно партньорство и стратегическо взаимодействие между нашите страни. Вашето мартенско държавно посещение в Русия даде мощен тласък за развитието на взаимноизгодното сътрудничество в ключови области.
Очаквам с нетърпение да продължим нашия конструктивен диалог и тясна съвместна работа по актуални въпроси от двустранния, регионалния и международния дневен ред в полза на народите на Русия и Китай.
От сърце Ви желая, скъпи приятелю, крепко здраве, щастие, просперитет и успехи във Вашата държавна дейност.
На Ваше разположение,
Владимир Путин“

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!