Проф. Витанов: Паднат ли Селидово и Курахово се отваря пътят на Русия към Харков и Киев. Нещата ще заприличат на Газа!

Публикация на проф. Николай Витанов във Фейсбук

Проф. Николай Витанов, математик

Днес ще започне големият анализ на Курската авантюра – юруш 2024, както е обещано преди 50 дни.
Точното твърдение на Витанов някога беше:
За 50 дни нахлулите 7 непълни украински бригади ще идат на 2 метра под земята. Всяка вкарана допълнителна бригада ще удължи агонията с 1 седмица. За да добута до президентските избори в САЩ, Сирски трябва да хвърли още 5 бригади. Въпросът е – откъде ще ги вземе. То няма такива. Отговор – може да пробва да ги вземе от Донбаския фронт, който ще почне да се пука яко по шевовете. Но значение за Сирски и Зеленски това няма. Важното е да устискат Курския юруш с пропагандна цел – до изборите за президент на САЩ.

Твърдението си имаше и част с числа. Очаквани украински загуби на 50-тия ден
1. Безвъзвратни загуби в жива сила – 15 000
2. Танкове – 60
3. БТР-и – 90
4. БМП-та – 55
5. ББМ (бронирани бойни машини) – 400
6. Автомобили – 300
7. РСЗО – 8
8. Оръдия – 40

Я да видим какво стана с числата. Където прогнозата е изпълнена – слагаме плюс. Където още не е изпълнена – слагаме минус. Графата – В % отчита наличното преизпълнение.

Загуби до ден 51 от началото на броенето

Ден 50 спрямо ден 51 в %
1. Безвъзвратни загуби в жива сила -19 250 +19 550 т.е. 128%
2. Танкове -135+ 135 т.е. 225%
3. БТР-и – 98+ 98 т.е.109%
4. БМП-та – 65+ 66т.е. 118%
5. ББМ – 859+ 860 т.е. 215%
6. Автомобили – 569+574 т.е.190%
7. РСЗО – 33+ 33 т.е. 413%
8. Оръдия – 155+ 156т.е. 388%

Индекс на пушечното месо (начална стойност 8.24 на 3.9.2024)
ИПМ = загуби в пушечно месо/загуби в техника
10.06 – 10.17 =117 %

Гробище на западни танкове в Украйна

Гробище на западни танкове в Украйна

Процентите ги оставяме, каквито бяха на 50-тия ден, за да е по-нагледен анализа.
Най-напред, обещал съм ви прогноза за очакваните украински загуби в Курска област до 5 ноември – денят на изборите в САЩ. Дотогава има 33 дни. Очакванията са индекса на пушечното месо да расте, което ще рече, че ще се запазят досегашните темпове на безвъзвратни загуби и ще намалеят загубите в техника, тъй като голямото количество техника вече е унищожена. И така, очакваните загуби на 84-ден от броенето (5 ноември) са

Ден 84
1. Безвъзвратни загуби в жива сила – 28 500
2. танкове -148
3. БТР-и – 105
4.БМП-та – 69
5.ББМ – 900
6.автомобили -600
7.РСЗО – 34
8.оръдия – 170

Очаквана максимална стойност на индекса на пушечното месо: 14.07 …

Украинският град Угледар падна в ръцете на руските военни

Украинският град Угледар падна в ръцете на руските военни

Тази стойност е максимална, защото се очаква преизпълнение на прогнозираните числа (но няма да видите 200% или 400%). Индекса ще пълзи нагоре към стандартното число за целия фронт, което е над 20, но няма да го достигне, защото, украинските части, които бяха хвърлени в Курска област, бяха добре подплатени с военна техника. Но очакванията са индексът да надмине 12, така, че чакайте на 5 ноември стойност между 12 и 14.

Добре, караме нататък с анализа. Между другото руснаците превзеха Угледар. Част от прогнозата беше, че фронтът в Донбас ще почне да се къса по шевовете. Ами, ето ви го – къса се. Половин корпус е угробен в Курска област, можеше да подсили украинските позиции в Донбас.

Какво става там? В момента, в южна посока, руските части щурмуват линията Часов Яр- Покровск – Селидово – Курахово.

Северната част на тая линия я знаете – Часов Яр – Канстантиновка – Славянск – Краматорк. Тактиката на руснаците е да подядат тази линия от южна посока и да тръгнат на север към Славянск.

Превземането на Угледар отваря пътя към Селидово и Курахово, скоро ще почнете да слушате за яки битки в тези градове. Но помнете – основното сражение ще е за северната част на линията.

Падне ли тя, се отваря пътя за обкръжаване на Харков и още нещо – отваря се пътят към Киев.

Тъй, че за северната част на линията ще има жестоки сражения, които отдавна съм ви предсказал. На цялата линия от Курахово до Савянск има 100 украински бригади. Насреща са 40 руски корпуса, което означава превъзходство в жива сила. Прибавяме и артилерийското и въздушното превъзходство. Очертава се гигантско сражение.

100-те украински бригади са непълни и недоокомплектовани с техника (много от която сега гори из Курска област).

Сметките показват, че руснаците ще пробият тази линия. Тъй като други такива линии няма, украинската армия ще бъде принудена да се скупчва в по-големите градове и войната ще стане от вида, в който я наблюдаваме в Газа.

Бомбата ОДАБ-9000 пусната над Волчанск

Бомбата ОДАБ-9000 пусната над Волчанск

Между другото, нали четете, че руснаците не използват много тежките си бомби с десетки тона тротилов еквивалент. За какво ги пазят? Ей за този етап, когато украинските части ще почнат да се скупчват в градовете поради липса на изградени отбранителни линии зад линията Курахово – Славянск.

И на целия този неприятен за украинците калабалък, идва курската авантюра.

Между другото, забелязахте ли експеримента, който направиха руснаците във Волчанск – пуснаха украинските части в един завод и пернаха завода с тежка бомба – поне с 30 тона тротилов еквивалент. Вече знаете – отработват тактиката на атака на големи градове след падането на линията Курахово – Славянск.

КритичноБГ припомня, че проф Витанов прогнозира пред Евроком на 18 септември, че след войната от Украйна Русия ще вземе територия, както е видно, че напредва, САЩ ще имат влияние върху незавладяната ѝ част, но ще вземат природните ѝ изкопаеми, ще изнесе и прибере печелившата ѝ промишленост, а за Европа ще остане сметката по възстановяването ѝ. По груби сметки, според него, цената, която ще платят европейците за вдигането на Украйна е около 1000 милиарда евро.

Професорът заяви, че сметката по възстановяването на Украйна ще доведе до рязко спадане на стандарта на живот в ЕС, което ще предизвика „грамадни вълнения“ в Западна Европа, където не са свикнали на нашите лишения.

Той не отрече хипотезата на водещия Васил Василев, че това може да предизвика разпад на Европейския съюз, защото всеки в такъв момент започва да тегли „чергата към себе си“.

Проф. Витанов прогнозира, че делът, който трябва да даде България за възстановяването на Украйна е между 10 и 15 милиарда евро, при положение, че войната дори не е наша, която е довела до разрушенията там.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Русия изпари с ФАБ-3000 складове с боеприпаси на ВСУ. ВИДЕО

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!