Проф. Витанов: За ЕС ще остане сметката за възстановяването на Украйна от 1000 милиарда!

Големите държави ще си вземат по нещо от Украйна. Русия територия, САЩ ще управляват каквото остане от държавата, но ще вземат и от хубавата земя (Украйна изнася усилено, според различни публикации, плодородния си чернозем на Запада), от промишлеността и печелившите предприятия, както и  природните ѝ богатства, а за Европа ще остане сметката за възстановяването на страната, което ще ѝ струва 1000 милиарда евро. Това заяви по Евроком в предаването „Не се страхувай“ видният математик проф. Николай Витанов.

Той припомни, че наскоро бившият премиер на Италия и бивш ръководител на ЕЦБ Марио Драги предложи Европа да отдели 800 милиарда евро за инвестиции в технологии. Сега обаче ще ги даде за възстановяването на Украйна, прогнозира професорът.

Витанов коментира, че липсата на инвестиции в иновативни продукти и технологии в ЕС е довел дотам, че ако преди се е съизмервал с напредъка на САЩ, след това е свалил критериите си и е започнал да се мери с Япония, после е загубил и спрямо нея и сега се съизмерва с Южна Корея. Накрая ще започне със Сингапур.

Професорът заяви, че сметката по възстановяването на Украйна ще доведе до рязко спадане на стандарта на живот в ЕС, което ще предизвика „грамадни вълнения“ в Западна Европа, където не са свикнали на нашите лишения.

Той не отрече хипотезата на водещия Васил Василев, че това може да предизвика разпад на Европейския съюз, защото всеки в такъв момент започва да тегли „чергата към себе си“.

Проф. Витанов прогнозира, че делът, който трябва да даде България за възстановяването на Украйна е между 10 и 15 милиарда евро, при положение, че войната дори не е наша, която е довела до разрушенията там.

Война, разрушения, УкрайнаСпоред математика, идването на Доналд Тръмп на власт може да позабави нарастването на благосъстоянието на българите и европейците. Причината за това е, че ЕС ще трябва да плати по-голяма част от сметката за собствената си военна охрана, след като намалее частта за САЩ, заради стремежа на републиканеца да ограничи разходите за страната си.

Вчера проф. Витанов коментира в своя профил във Фейсбук войната в Украйна. Ето, какво написа той със съкращения:

Па-а-а-к опити да гръмнат чичо Дончо. Много ги е страх от него, ей. Човек почва да си мисли – болест ли е либерастията? Май е болест. Може да вкара в гроба и най-силната държава.

И така да видим какво става с това, което следим – войната в Украйна

ДО ГОЛЕМИЯ АНАЛИЗ НА ЮРУШ 2024 -КУРСКАТА АВАНТЮРА, ОСТАВАТ 16 ДНИ (коментарът е публикуван вчера, т.е. остават 15 дни).

Върви обратното броене от 50 дни по желание на крякащите юрдечета срещу Витанов.

За 50 дни нахлулите 7 непълни украински бригади ще идат на 2 метра под земята. Всяка вкарана допълнителна бригада ще удължи агонията с 1 седмица.

За да добута до президентските избори в САЩ, Сирски трябва да хвърли още 5 бригади. Въпросът е – откъде ще ги вземе. То няма такива.

Отговор – може да пробва да ги вземе от донбаския фронт. Който ще почне да се пука яко по шевовете. Но значение за Сирски и Зеленски това няма. Важното е да устискат Курския юруш с пропагандна цел – до изборите за президент на САЩ. /…/

Унищожаването на тежката техника си върви, украинските части в Курска област са сковани, което се вижда и от събитията на фронта. Сирски мъчи да тегли части от Харковския фронт, за да компенсира големите загуби. Не му се получава – загубите стават още по-големи.

Руснаците са на път да отрежат снабдяването на украинските части, които са в северния край на бойните действия в Курска област. Така, че, хич и не се съмнявате, че украинските загуби в пушечно месо ще стигнат и задминат прогнозата от 15 000.

Индексът на пушечното месо расте бавно. Това показва, че украинските части в Курска област са добре екипирани с техника. Която се и унищожава с бързи темпове, така, че индекса да не расте прекалено бързо.

На фронта в Донбас – каквото си беше, това и продължава. Съгласно горната прогноза, той трябва да се пука по шевовете. Е, пука се по шевовете. Руснаците почти превзеха Украинск, а това вече е град. Украинските части отстъпват, но това не е никаква изненада за вас, които редовно четете тези коментари. Тук въпросът всеки ден е – какво още превзеха руснаците.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!