„Проект 2025“ цели сваляне на Дълбоката държава в САЩ. Изличава и ЛГБТ политиката!

Елена ПУСТОВОЙТОВА, Фонд за стратегическа култура

Проект 2025

От лятото на тази година американските медии изведнъж започнаха да говорят за идеята за трансформация на властта в САЩ след президентските избори, сякаш в съзнанието на американците се е задействал предпазител, който прекъсва възможността за деградация на нацията. Тази идея е Проект 2025 – документ от 920 страници, който представлява план за спасение или „серия от подробни политически предложения, изготвени от стотици видни консерватори, които проектът се надява Тръмп да приеме, ако бъде избран“, според Ройтерс.

Проект 2025

Проект 2025

Това, че този проект представлява реална опасност за „елитаарната демокрация“, който все още заема Овалния кабинет в Белия дом, се доказва от необичайния, дори за нашите истерични дни в политиката, гняв, с който повечето „магарета“ (магарето е символ на демократите, а слонът на републиканците, бел. КритичноБГ) в американските медии се нахвърлиха върху него. Всъщност проектът за промяна на политическия курс на Вашингтон съществува под една или друга форма от началото на 2023 г. насам. Но именно сега, през последните предизборни месеци, кампанията на Байдън положи мощни усилия да превърне „2025“ в символ на крайно десен политически реванш, който според демократите ще срине демокрацията както в САЩ, така и в света, ако Тръмп бъде избран. Дори вече почти несъществуващият действащ президент заяви тази седмица, че „Проект 2025“ ще унищожи Америка“.

Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът му Камала Харис

Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът му Камала Харис

За да бъдем справедливи, предизборният екип на Тръмп от своя страна изрази недоволството си от проекта, като многократно подчерта, че изложените в него предложения не съвпадат напълно с официалната политическа платформа „Дневен ред 47“ на тяхната кампания. Той обаче също така категорично заяви, че „екипът на Байдън и Националният комитет на Демократическата партия лъжат и създават страх около проекта, защото нямат какво друго да предложат на американския народ“.

Този „Проект 2025“ по същество е директива, която дори представя списъци с хиляди консерватори, които биха могли да бъдат назначени на политически позиции в правителството в първите дни на управлението на Тръмп, докато зад кулисите вече се пишат укази и разпоредби, които да бъдат използвани, след като Тръмп встъпи в длъжност.

Много подробности за проекта са известни от официалния му уебсайт и от демострационните коментари в пресата, които се изсипват като рог на изобилието. Смята се, че автор на проекта е фондация „Херитидж“, която е влиятелен играч в републиканската политика още от основаването си през 1973 г. През 1981 г., в навечерието на встъпването в длъжност на Роналд Рейгън, фондацията изготвя първия подобен документ за прехода, известен като „Мандат за лидерство“.

Той представляваше „план за хващане на правителството за изтърканите ревери на Новия курс и за прекратяване на 48-годишната либерална политика“. До края на първата година от мандата на Рейгън почти половината от препоръките в плана бяха изпълнени. През 2016 г. фондацията постигна още по-голям успех, като заяви, че след първата година от мандата на Тръмп неговата администрация вече е „изпълнила 64% от препоръките на политиката“.

И накрая, през декември миналата година „Ню Йорк Таймс“ съобщи, че „2025“ ще „преобърне с главата надолу ключови елементи на американското управление, демокрацията, външната политика и върховенството на закона, ако Доналд Тръмп се завърне в Белия дом“.

И така, какво представлява „Проект 2025: Президентски преход“? Трудно беше дори да се предположи: „Това е историческо движение, обединяващо над 100 уважавани организации от цялото консервативно движение, за да свалим Дълбоката държава и да върнем властта на хората. То е дело на повече от 400 учени и политически експерти от цялата страна и съдържа серия от политически предложения за справяне с най-сериозните проблеми на нашата нация и за връщане на Америка в правия път, включително

– охрана на границата, завършване на стената и депортиране на нелегалните;

– разоръжаване на федералното правителство чрез повишаване на отчетността и надзора на ФБР и Министерството на правосъдието;

– да обърнем енергийното производство на Америка, за да намалим цените на енергията; да намалим ръста на държавните разходи, за да намалим инфлацията;

– да направим федералните бюрократи по-отговорни пред демократично избрания президент и Конгреса;

– подобряване на образованието чрез прехвърляне на контрола и финансирането на образованието от бюрократите във Вашингтон директно към родителите и към щатските и местните власти;

– да забрани на биологичните мъже да се състезават в женските спортове.“

Това е най-общо казано. Но де факто проектът включва пълно разрушаване на пирамидата на властта на демократите, която те упорито издигат през последните десетилетия, „докато продължават похода си през американските държавни институции, а консерваторите се оказват в неизгодно положение, когато става дума за изкуството на управлението“, отбелязва The Nation.

Протест на ЛГБТ активисти пред Белия дом

Протест на ЛГБТ активисти пред Белия дом

А основната конструкция на демократите, която трябва да бъде унищожена, Проект 2025, изрично идентифицира ЛГБТ общността в Америка още от първата страница. Такъв удар в сърцето на демокрацията изправи на нокти „магаретата“: „Проект 2025 е движен от желанието на крайната десница да върне Америка в 20-те години на миналия век или дори още по-назад“, пише The Nation. – Още на първа страница той лъжливо твърди, че децата страдат от токсичната нормализация на транссексуалността, тъй като травеститите и порнографията заливат училищните им библиотеки. Ясно е, че целта е религиозен, библейски морален аргумент срещу правата на транссексуалните, правата на ЛГБТК, брачното равенство и контрола върху репродуктивните функции на жените.“

Трябва да се има предвид, че само за нас „моралният аргумент“ е не просто приемлив, а е напълно очевиден и морално обоснован. Америка, живяла под управлението на демократите, е обърнала гръб на самия традиционен морал и скандализира всяка проява на нравственост чрез трансджендъризма навсякъде, където достигне, бързайки да превърне извращенията в норма на сегашното съществуване.

И фактът, че в Щатите внезапно се е появил здрав морал, е много по-изненадващ от яростното „Не!“ „на поклонниците на магарето:

„Законопроектът нарежда на Министерството на здравеопазването и човешките ресурси на САЩ да нареди на следващия президент да защитава получателите на грантове от нарушаване на религиозната свобода и да се придържа към библейското определение за брак и семейство… Бракът не е между каквито и да е двама възрастни, а между един мъж и една жена, които не са обвързани с брачни връзки… Термините „сексуална ориентация и полова идентичност“, „разнообразие, равенство и приобщаване“ и „равенство между половете“ трябва да бъдат премахнати в социалните институции на американското гражданско общество – Това е систематично обезличаване и насилие срещу ЛГБТ общността.“

Драг "кралица"

Драг „кралица“

Анатемата към всички видове полови извращения наистина ясно се чува от страниците на „2025“: „Пропагандата на трансджендър идеологията е равносилна на порнография и това е основната причина, поради която тя трябва да бъде забранена. Нейните пропагандатори са педофили и женомразци, които експлоатират жените. Техните продукти са толкова пристрастяващи, колкото всеки незаконен наркотик, и толкова психологически разрушителни, колкото всяко престъпление. Хората, които го произвеждат и разпространяват, трябва да бъдат вкарани в затвора. Педагозите и обществените библиотекари, които го разпространяват, трябва да бъдат класифицирани като сексуални престъпници. А телекомуникационните и технологичните фирми, които улесняват разпространението му, трябва да бъдат закрити.“

Кой от нас би оспорил, че „семействата, състоящи се от женени майка, баща и техните деца, са основата на една подредена нация и здраво общество“! Но е катастрофа, че Проект 2025 призовава за федерално правителство, което отрича съществуването на транссексуалните хора, нарушава правата на еднополовите брачни двойки и премахва услугите за ЛГБТК+ американците навсякъде, където е възможно, най-вече чрез Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ, което Фондация „Херитидж“ предлага да се преименува на Министерството на живота“, възмущава се Уисконсин Уоч. И не може ли да не възмущава демократите, когато „2025“ рисува сценарий как целият демократичен естаблишмънт на САЩ трябва да бъде отмит, анулирайки постиженията му?

Ако самите американци, дори и само някои от тях, вярват, че демократите отдавна са се превърнали в партия за елита на глобалистките мениджъри, чиито представители са Джо Байдън, Барак Обама, Хилари Клинтън, че този глобален елит има свои специални ценности, свой дневен ред, свои задачи, които нямат нищо общо с благосъстоянието на обикновените граждани на САЩ, тогава, Америка, може би не всичко е загубено?

ДОПЪЛНИТЕЛНО ОТ КРИТИЧНО:

КритичноБГ обръща внимание, че с Проект 2025 се очаква, ако Доналд Тръмп спечели изборите да сложи край на своеволията на Федералния резерв. За това говори и известният руски икономист Валентин Катасонов. Припомняме:

Илюстрация на Доналд Тръмп, който гледа "долар" с образа на ръководителя на Федералния резерв на САЩ

Илюстрация на Доналд Тръмп, който гледа „долар“ с образа на ръководителя на Федералния резерв на САЩ

…Последната новина за Тръмп и Фед е публикуването на документ, наречен „Проект 2025“. Документът от 800 страници е разработен от консервативната организация The Heritage Foundation. В американските медии той е представен като подробна програма за действията на президента Доналд Тръмп, след като спечели изборите и заеме Белия дом. През изминалата седмица в руските медии се появиха много коментари за „Проект 2025“.

Някои дори свързват опита за убийство на Тръмп с появата на този документ, който предвижда доста радикално преструктуриране на всички аспекти на американския живот. Вярно е, че самият Доналд Тръмп вече заяви, че не знае нищо за този документ. Но не бива да му се вярва: той не само знае, но и се ръководи от него в предизборната си кампания.

Сега бих искал да обърна внимание на глава 24 от „Проект 2025“, която е посветена на Федералния резерв. Тя съдържа редица варианти за реформиране на Фед.

Най-радикалният е да се премахне Фед, за да се „изземе паричното кормило от ръцете му и да се върне в ръцете на хората“. Например чрез преминаване към система на свободни банки, където лихвените проценти не се контролират от правителството, или чрез връщане към долар, обезпечен със злато или други стоки.

Ако Федералният резерв все пак бъде запазен, неговият мандат трябва да бъде променен. Федералният резерв следва да се съсредоточи единствено върху инфлационното таргетиране, а целта за пълна заетост следва да бъде премахната от мандата.

В други части на документа основният акцент е поставен върху „революцията на персонала“ в Америка. Коментаторите не изключват, че тя може да засегне и Федералния резерв. Това означава, че обещанието на Тръмп да не уволнява Джером Пауъл в случай на негова победа е поставено под въпрос.

ЦЕЛИЯТ АНАЛИЗ НА КАТАСОНОВ:

Тръмп планира да реформира Федералния резерв на САЩ? Никой не си е позволявал от създаването му!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Владимир Маслов: В САЩ се появи мощно консервативно движение „Проект 25“. Либерали, глобалисти и „демократи“ са в истерия

ЗАБЕЛЕЖКА: Оригинални заглавия: Проект 2025: директива на здравия разум за Вашингтон? Американски президентски преход

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!