Почна се! Полк. Марков изригна и предизвика Ивелин Михайлов: Готов съм да се подложа на Серум на истината! ВИДЕО

Николай Малков

Почна се! Полк. Марков изригна и предизвика Ивелин Михайлов: Готов съм да се подложа на Серум на истината! 

В Деня за размисъл подполковник Николай Марков, който е по-познат в обществото като „полковник“, предизвика настоящия лидер на „Величие“ Ивелин Михайлов да си признае, че е казал неистина за него. По думите на бившия председател на разпадналата се парламентарна група на „Величие“, Михайлов и „неговия изкуствен интелект“ Кирил Кирилов са го обвинили, че е „взел седем милиона от политическа дейност“. По думите на Марков това е „жестоко престъпление с особено големи размери“.

Николай Марков и Ивелин Михайлов

преди да се стигне до крамоли между двамата, които станаха достояние пред цялото общество, полковник Марков и Михайлов бяха неотлъчни в предната предизборна кампания за предсрочни парламентарни избори и в началото на 50-ия парламент.

КритичноБГ припомня, че преди да се стигне до крамоли между двамата, които станаха достояние пред цялото общество, полковник Марков и Михайлов бяха неотлъчни в предната предизборна кампания за предсрочни парламентарни избори и в началото на 50-ия парламент. Те провеждаха заедно предизборните си срещи и пълнеха залите с привърженици и симпатизанти. По неясни причини двамата се разграничиха един от друг и си отправиха обвинения. Това доведе до разпад на Парламентарната група на „Величие“, а сега, когато Михайлов застана начело на формацията, тя се колебае, дали да влезе в парламента с няколко гласа.

Полковник Марков избра в събота, Деня за размисъл, да направи видеообръщение, но заради ударите на закона, КритичноБГ не публикува обръщението му, защото можеше да се тълкува като черна кампания.

Преди самото видео, Марков написа и следния текст:

марков

Полк. Марков: Дълго време пазех честта на институцията Народно събрание, докато бях част от 50 НС. Длъжен бях да запазя достойнството на България, дори когато моето достойнство страда.

„Внимание!!!
Дълго време пазех честта на институцията Народно събрание, докато бях част от 50 НС. Длъжен бях да запазя достойнството на България, дори когато моето достойнство страда. Но сами знаете, че всичко в този живот има строги граници. И всеки, който ги нарушава, при това напълно съзнателно, трябва да бъде коригиран. Това не е игра.
Започваме.“

Ето цялото обръщение във видеоматериала публикуван в официалната страница във Фейсбук на полк. Николай Марков:

„Това е първото обръщение, което правя, откакто влязох в 50-ото Народно събрание. Надявам се тези, които ме познават, да знаят, защо направих този тактически ход. Във връзка с Деня за разум (поправя се, че става дума за Деня за размисъл), който тече в момента се обръщам към Ивелин Михайлов и към неговия изкуствен интелект Кирил Кирилов. От двамата получих обвинения, че съм получил милиони от политическа дейност.

марков

Полк. Марков Аз съм готов да се подложа на всички изследвания, включително и на серум на истината, за да докажа, че тези хора са обикновени измамници и клеветници!

В Деня за размисъл, човек трябва да мисли – както те, така и тези, които ги избират. Затова им предлагам следното – това беше клевета, престъпление! Предлагам им първи вариант – да си признаят, че извършиха това престъпление съвсем съзнателно и целенасочено към мен, към моите колеги. Второ, ако не го признаят, съм готов да предизвикам разследване от Национална следствена служба и, разбира се, с всички изследвания от Института по криминалистика на МВР, да се подложим на всички възможни изследвания и разследвания, защото да си обвинен, че си взел седем милиона от политическа дейност, това е жестоко престъпление с особено големи размери.

Смятам, че ако те са достойни хора и имат доказателства за тези неща, трябва да ги представят пред органите на реда и да бъда разследван. Ако, обаче са клеветници, тези хора трябва, първо обществото да знае, че става дума за клеветници, и второ – те трябва да бъдат разобличени като такива.

Аз съм готов да се подложа на всички изследвания, включително и на серум на истината, за да докажа, че тези хора са обикновени измамници и клеветници!

Ако обаче те откажат да приемат това предизвикателство означава, че те са подлеци на които не може да се гласува доверие! Предизвиквам ги! Това е“, заключи полк. Марков видеообръщението си.

Преди по-малко от час, полк. Марков публикува иносказателен текст в своя профил, който гласи:

„Не мога вече.
Когато ти откраднат 14% от резултат на национални избори, ти за парламента ли си или за психиатрията? Не знам.
Ама когато си един от братята на синовете на великата мечка – всичко ти е простено. Дори и да превърнеш парламента в лудница, поради липса на места в някое помощно училище.
Лудите, лудите! Те да са живи.“

КритичноБГ припомня, че на 5 юли т.г. публикува новина, в която цитира думи на полк. Марков, който обвини Ивелин Михайлов, че събира пари по време на предизборни срещи в кашони. Ето и какво написахме тогава:

Председателят на Парламентарната група на партия „Величие“ Николай Марков сподели, че по време на срещите с хората в предизборната кампания, Ивелин Михайлов –  идеолог на „Величие“ и негови близки са събирали пари, чрез „в кашони“. Изявлението си Марков направи в YouTube подкаста „Полиграф“. Освен това, той добави, че е спасил Михайлов от поръчково убийство.

„Обясних му (на Ивелин Михайлов), че не искам да се събират пари в кашони от хора, които идват на партийни събрания, не искам да се продават книги по 130-150 лева, не искам да се търгува с фланелки и шапки. Не искам и да се придърпват хора, за да станат акционери или инвеститори (вероятно има предвид за Исторически парк), обасни Николай Марков. 

Той добави, че събраните пари в кашони не са били отчитани, а също: „Никога не съм ги докосвал. Нито една стотинка.

Събираха се по 3-4000 лева. Вие ходили ли сте на партийно събрание, където са (били) събирани пари в кашони?“, попита той водещия.

„Разломът между нас настъпи, когато му казах, че партията и неговия бизнес са две различни неща“, категоричен беше Марков.

ЦЯЛАТА НОВИНА МОЖЕ ДА СИ ПРИПОМНИТЕ ТУК:

Марков: Спасих Ивелин Михайлов от поръчково убийство. На срещите с хората събираха пари в кашони

Ден преди това, КритичноБГ публикува друга новина, въз основа пак на видео с полк Николай Марков, в което заяви:

Мисля, че г-н (Ивелин) Михайлов е хванат в компроматна хватка. Той самият каза, че са му показали сексуален компромат за него. Той ми сподели, че го е видял. Аз също казах, че съм го видял.

Това заяви председателят на ПГ на „Величие“ Николай Марков в YouTube подкаста „Полиграф“. Попитан за подробности за въпросния компромат, Марков отказа да ги даде:

Влизаме в личния му живот. Аз за разлика от него нямам такава култура. Неговата  култура е друга. Той е момче, което е момче от улицата. Аз съм друг човек и не обичам да нарушавам границите. Това са си лично негови неща.

Попитан, дали е видял компромата в деня на клетвата на депутатите в Народното събрание, когато Марков закъсня и се наложи да полага по-късно клетва, и дали материалите са му предоставили представители на Бойко Борисов и Делян Пеевски той отговори:

„Бойко Борисов и Делян Пеевски да ги оставим настрана. Всеки си има „ръце“, с които работи. По-важно е да се разбере, че при мен, аз нямам никакви зависимости. Г-н Михайлов по някаква странна логика прехвърли неговите зависимости към мен и постави на вниманието на всички, че едва ли не аз съм зависимия, който прави нещо.

Марков сподели, че е му е обидно това, което прави Ивелин Михайлов, който дори не е образован:

„Говори, дали ми е добра реториката, аз съм университетски преподавател, а той дори не е образован. Това е много обидно!“

На настоятелния въпрос на водещия, дали е бил притеснен от нещо в показаните му компромати, дали е имало свързано нещо с него, Марков обясни:

„Казаха ми за някаква афера – любовна история с жена, която никога не съм виждал. Скалъпено. Живея достаен и честен живот.“  

Марков призна, че си е позволил да отправя предупреждение към Ивелин Михайлов, че ще лежи в затвора:

„Това е една ситуация, в която беше събрал  и заключил всички депутати (има предвид на Величие) в собствената си къща. Това е на втория – третия работен ден (в парламента) за временната комисия .. /водещият го прекъсва: Той казва, че живее в каравана/.. няма такова нещо, в къща в Неофит Рилски.

Марков обяснява, че е отишъл да спаси заключените депутати в къщата на Ивелин Михайлов от самия идеолог на партията:

„Аз отидох там, за да ги спася тези депутати и да му кажа, че няма право да заключва. Първо (няма право) да ги вика няма право. Второ да ги заключва и трето да им взима телефоните и да ги хвърля в други стаи, за да ги изключи от обществеността. (Това се случва) от 3 и половина до 7 и половина, докато отидох. И не ги пуска да излязат.

Марков обясни и защо Ивелин Михайлов е държал заключени народните представители от „Величие“:

„Да дават обяснение, защо са гласували за временна комисия в НС (която се създава) за десет дни за потвърждаване (има предвид за гледане в комисия за нови членове и алинеи, т.е. изменения, спрямо стария Правилник) на Правилника на НС. Това е формална комисия. Той от това направи грандио… (не довършва мисълта си) той си е търсил повод. Така го разчетох.

Той го е замислил много отдавна, вероятно още, когато сме се запознали.  После се запознах с хора, които споделиха, че това му е намерението да ме използва.“

По-късно Марков обясни, че заключването на депутатите от „Величие“ от страна на Ивелин Михайлов го е провокирало да му обясни, че подлежи на наказание, и което може да го вкара от 6 до 10 години в затвора, според закона.

Марков: Ивелин Михайлов беше заключил депутати от Величие в къщата си. Отидох да ги спася. Има сексуален компромат срещу него

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!