Песков: Едва ли Путин си е навил сутрешна аларма, за да гледа дебата на Тръмп и Байдън

от Лазар Лазаров

Руският президент Владимир Путин едва ли би настроил будилника си, за да гледа сутрешния дебат на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп с действащия такъв Джо Байдън. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде News.ru.

Според него това не е събитие, което се вписва в дневния ред на Русия. Президентът има маса въпроси, които са по-важни, отбеляза прессекретарят пред РБК.

„Не мисля, че руският президент може да навие будилник, да се събуди сутрин и да гледа дебати в Съединените щати. Все пак това не е събитие в нашия дневен ред. Имаме много въпроси, които са наистина важни за страната ни, актуални за нас.

Това са проблемите, с които се занимава нашият президент. Дебатите в Съединените щати не се отнасят към категорията на основните въпроси в дневния ред“, подчерта Песков.

В същото време прессекретарят на президента заяви, че дебатите са вътрешен въпрос на Съединените щати. Упълномощените лица в Руската федерация по-късно ще се запознаят с всички направени изявления.

Коментирайки дебата, Байдън заяви, че е свършил добра работа. В същото време той нарече своя опонент лъжец. Президентът на САЩ добави, че според изчисленията на New York Times съперникът му е излъгал 26 пъти по време на дебата. На въпроса за заболяването си американският лидер отговори, че има болки в гърлото.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!