Папата към Зеленски: „Мирът е крехко цвете“. Той му подарява картина „Клането в Буча“

Владимир Зеленски и папа Франциск

Папата към Зеленски: „Мирът е крехко цвете“. Той му подарява картина „Клането в Буча“

По време на посещението си във Ватикана в петък (11 октомври) президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с папа Франциск, предава ANSA, цитирана от Фокус

Зеленски подарява на папата картина под надслов...."Клането в Буча"

Зеленски подарява на папата картина под надслов….“Клането в Буча“

Отбелязва се, че разговорите между папата и президента Зеленски са продължили 35 минути. След разговора на четири очи и представянето на украинската делегация папата е подарил на Зеленски бронзов барелеф, изобразяващ разцъфнало цвете и надпис „Мирът е крехко цвете“. Зеленски е подарил на главата на римокатолическата църква маслена картина, изобразяваща „Клането в Буча. Историята на Маричка“, съобщава италианската информационна агенция.

КритичноБГ припомня, че редица анализатори се усъмниха, дали „клането в Буча“ не е било инсценировка. Те твърдяха, че на снимките убитите цивилни граждани по улицата са в неестествена поза, т.е., че всичко е нагласено.

Говорителката на руското външно министерство я определи като „некрофилска постановка“

Анализатори се усъмниха, дали "клането в Буча" не е било инсценировка. Те твърдяха, че на снимките убитите цивилни граждани по улицата са в неестествена поза

Анализатори се усъмниха, дали „клането в Буча“ не е било инсценировка. Те твърдяха, че на снимките убитите цивилни граждани по улицата са в неестествена поза

„Отказът да се предостави на руската страна и медиите списък на загиналите в Буча показва, че това е инсценировка, осъществена от Украйна с помощта на САЩ и Великобритания.“ Това съобщи пред руски медии официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова на 23 декември 2023 г.

 

„Липсата на отговор от съответните международни организации на исканията на руската страна и медиите за предоставяне на списъци на убитите в Буча показва, че в Буча се е състояла некрофилска инсценировка“, каза Захарова. „Тя беше извършена от киевския режим с инструкциите и с участието на американците и британците.

Снимката с убития велосипедист предизвика редица спорове. Експерти твърдяха, че при движение не е възможно тялото да бъде в тази поза

Снимката с убития велосипедист предизвика редица спорове. Експерти твърдяха, че при движение не е възможно тялото да бъде в тази поза

Руският външен министър Сергей Лавров в интервю за предаването „Голямата игра“ по Първи канал на 18 декември каза, че Русия чака да започне разследване след събитията в Буча, поне за да получи списък с имената на жертвите, но нищо не е направено. По-рано Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) също избегна да отговори на въпрос по същество на медиите относно причините, възпрепятстващи независимото разследване на събитията в Буча. Организацията не отговори на въпроса за възможността да изпрати специална международна мисия в Буча, която да събере всички необходими данни на място и да получи от украинската страна списък на хората, чиито тела са били погребани там.

През април 2022 г. председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин обяви образуването на наказателно дело след украинска провокация в Буча, Киевска област, по чл. 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация .

Той отбеляза, че Министерството на отбраната на Украйна, за да дискредитира руския военен персонал и умишлена, предварително планирана провокация,  разпространи видеозаписи от Буча в западни медии като доказателство за масовото унищожаване на цивилни.

Папа Франциск е връчил на Зеленски и посланието си за тазгодишния Световен ден на мира, томове с папски документи, книгата Statio Orbis от 27 март 2020 г. и сборника „Преследвани заради истината: украинските гръкокатолици зад желязната завеса“.

Докато Зеленски е във Ватикана, за да се среща с папата, стана ясно, че руските войници са обкръжили бойци от ВСУ в Курск. По предварителни оценки става дума за около 1500 военнослужещи. Част от тях са заловени, други се предават в плен. Руските медии съобщиха, че руснаците са освободили няколко населени места в Курска област. Генерал Апти Алаудинов, ръководител на силите „Ахмат“ бе категоричен, че противниците им, в лицето на украинските части, са вече паникьосани.

ОШЕ ПО ТЕМАТА:

Руснаците обкръжиха 1500 войници от ВСУ до Курск. Освобождават село след село! Украинци се предават, други са залавяни

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!