Нина Димитрова: Ще бъда гласът на хората, които искат равни условия на труд, ускоряване на съдебните процеси и по-добро бъдеще

Нина Димитрова със социалисти

Нина Димитрова: Ще бъда гласът на хората, които искат равни условия на труд, ускоряване на съдебните процеси и по-добро бъдеще

Интервю на Нина Димитрова за сайта „Червен ефир

– Защо решихте да се кандидатирате за народен представител на поредния от 2021 година насам парламентарен вот?

Нина Димитрова

Нина Димитрова

Реших да се кандидатирам, защото вярвам, че България се нуждае от стабилност и социална справедливост. В последните няколко години видяхме как политическата криза се задълбочи и неравенствата в обществото увеличиха още повече бедността. „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ е единствената, която с програмата си предлага реални решения за подобряване на живота на всеки гражданин. Ние имаме визията за справяне с ключовите проблеми, свързани с конкретни политики за подобряване живота на хората. Въпреки множеството избори от 2021 г. насам, моята мотивация е да бъда гласът на обикновените хора, които искат реална промяна.

– Какви са вашите очаквания за предстоящата кампания? Извън бруталната битка между двете ДПС-та, очаквате ли да има нещо друго ново?

Ангажиментите, които поема Нина Димитрова

Ангажиментите, които поема Нина Димитрова и нейното представяне

Очаквам през оставащите дни от кампанията, фокусът да не е само върху противопоставянето между едни или други политически лица, което несъмнено ще доминира в определени региони. Надявам се да видим конкретни предложения по социални и икономически въпроси като повишаване на доходите, разрешаване на проблемите в здравеопазването и гарантиране на независимостта на съдебната система. Новото в тази кампания е нарастващото недоволство на хората, заради липсата на решителни действия от страна на управляващите. Гражданите очакват конкретни решения за своите проблеми, а не просто празни обещания. БСП е готова да предложи стабилни и осъществими политики.

– „БСП – Обединена левица“ влиза в тази кампания от много трудна позиция, но и с много нови лица и знаци за промяна в политиката. Мислите ли, че избирателите ще оценят това?

Нина Димитрова

Нина Димитрова

Да, вярвам, че избирателите ще оценят това, че сме обединени, както и нашите усилия за обновление и промяна. Влизаме в кампанията с нови лица, които носят енергия, идеи и експертиза. Това е важен сигнал за обществото, че БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА има възможност да покаже, че може да бъде с водеща роля в политиката. Обновената ни визия и ангажимент за промяна са нашата гаранция пред избирателите, че ще продължим да се борим за техните права и интереси, като издигнем на преден план въпросите, които реално ги вълнуват. Програмата „100 решения“ предоставя ясни отговори на актуалните проблеми – от социалната подкрепа до справедливото разпределение на обществените ресурси.

– Кои според вас трябва да са основните предизборни послания на Обединената левица и какъв е вашият личен ангажимент към избирателите?

Основните ни предизборни послания трябва да се фокусират върху социалната справедливост, увеличаването на доходите и защитата на правата на работещите хора. Трябва да поставим акцент върху важността на държавната подкрепа в сферата на здравеопазването, образованието и социалните услуги. Моят личен ангажимент е да бъда гласът на хората, които всекидневно се сблъскват с трудности – тези, които искат равни условия на труд, достъпно здравеопазване, ускоряване на съдебните процеси и по-добро бъдеще за всички. Ще работя за това те да бъдат чути.

– Възможна е нова патова ситуация след изборите. Въпреки това „политическата умора“ в обществото още по-силно ще тласка партиите към компромиси. Какви компромиси може да допусне лявото обединение и дали трябва да преговаря за съвместно управление?

Да, възможна е нова патова ситуация, но обществото е уморено от политическата нестабилност и затова политиците трябва да си направят изводите. Лявото обединение ще приеме преговори, ако те не противоречат на основните принципи в нашата програма. Ще бъдем отворени за диалог, но ако това гарантира, че ще можем да реализираме нашите основни приоритети – по-високи доходи, защита на работещите и стабилна социална политика. В никакъв случай няма да допуснем компромис с ценности, които са в основата на лявото обединение.

Визитка: Нина Димитрова е родена през 1982 г. в гр. София. Магистър е със специалност „Право“ в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, има три специализации: Правораздаване, Публична администрация и Международно право и международни отношения. Професионалният й опит като юрист е в различни държавни институции. Започва своята кариера в Агенцията за социално подпомагане и Министерството на труда и социалната политика, юрист е на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори. Има опит като юрист в дирекция „Правна“ на „Централна кооперативна банка“ АД. Работи като юрист и в Централната избирателна комисия, като е участвала във всички избори (парламентарни, местни, президентски и за Европейски парламент). Повече от 10 години работи в постоянни комисии в Народното събрание на Република България. Владее английски и руски езици. Член е на Българската социалистическа партия от 2001 г. От 2018 г. е председател на Обединението на жените социалистки в БСП – район „Надежда“ и член на Националния съвет на Обединението. Член е на Изпълнителното бюро на РС на БСП „Надежда“. Има множество участия в семинари по международно право и политика.

ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е ПО ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ОТРАЗЯВАНЕ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!