Лекари от САЩ в Газа: Израелски снайперисти умишлено стрелят по палестинските деца в главата!

Рентгенова снимка на простреляно палестинско дете в газа от израелски снайперист

Лекари от САЩ в Газа: Израелски снайперисти умишлено стрелят по палестинските деца в главата! Всеки ден и във всяка болница носят детски трупове

В западната преса постоянно се появяват неопровержими доказателства за това, че израелски снайперисти умишлено и редовно стрелят в главите на палестинските деца в ивицата Газа. The New York Times публикува покъртителен обзорен материал с разкази на 65 лекари, много от които са американци, които разказват, че ежедневно в болниците, в които са били доброволци да лекуват, са пристигали простреляни в главата бебета и деца.

Огромна част от доведените деца от техни родители или роднини са били починали още преди постъпването в болниците. Т.е. убити на място. Други, които са били простреляни в областта челюстта са оцелявали, но не всички. Част от много малкото оживели деца са останали с трайни мозъчни увреждания. КритичноБГ публикува много малка част от разказите на лекарите. Те разказват и за мизерията, ужасяващия глад, липса на вода разрастване на всякакви инфекции, които взимат своята черна дан. Предупреждаваме, че разказите не са за хора с лабилни нерви!

Новината на The New York Times е озаглавена „65 лекари, медицински сестри и санитари: Какво видяхме в Газа“, започва по следния начин:

Работих като травматолог в Газа от 25 март до 8 април. Работил съм като доброволец в Украйна и Хаити и съм израснал във Флинт, Мичиган. Виждал съм насилие и съм работил в конфликтни зони. Но от многото неща, които се открояваха по време на работата в болница в Газа, едно ме порази:

Почти всеки ден, когато бях там, виждах докарвано ново малко дете, което беше простреляно в главата или гърдите, и почти всички те умираха. Общо тринадесет (т.е. за по-малко от 20 дни и то само в една болница в Газа).

Тогава предположих, че това трябва да е дело на някой особено садистичен войник, намиращ се наблизо. Но след като се върнах у дома, се запознах с един лекар по спешна медицина, който беше работил в друга болница в Газа два месеца преди мен. „Не можех да повярвам на броя на децата, които видях простреляни в главата“, казах му. За моя изненада той отговори:

„Да, аз също. Всеки ден.“

Простреляно в главата палестинско дете в Газа. Снимка - Гардиън

Простреляно в главата палестинско дете в Газа. Снимка – Гардиън

След това многоброен медицински персонал, който е работил в Газа, свидетелства пред The New York Times за рутинни срещи с деца, които са били простреляни в главата и гърдите от израелските сили, както и деца и бебета, страдащи от тежко недохранване и лесно предотвратими инфекции. 44 лекари, медицински сестри и парамедици са видели множество случаи на деца под юношеска възраст, които са били простреляни в главата или гърдите в Газа. КритичноБГ публикува малка част от разказите им пред The New York Times:

Д-р Мохамад Расул Абу-Нуар хирург, 36 години, Питсбърг, Пенсилвания: „Една нощ в спешното отделение, в продължение на четири часа, видях ШЕСТ деца на възраст между 5 и 12 години, всички с единични огнестрелни рани в черепа.“

Д-р Марк Пърлмутер, ортопед и хирург на ръце, 69 години, Роки Маунт, Северна Каролина: „Видях няколко деца, простреляни с високоскоростни куршуми, както в главата, така и в гърдите.“

д-р Ирфан Галария, пластичен и реконструктивен хирург, 48 години, Шантили, Вирджиния: „Нашият екип се погрижи за около четири или пет деца на възраст от 5 до 8 години, които бяха простреляни с единични изстрели в главата. Всички са дошли в спешното отделение едновременно. Всички те умряха.

Рания Афане, парамедик, 23 години, Савана, Джорджия: „Видях дете, което беше простреляно в челюстта. Никоя друга част от тялото му не е засегната. Беше напълно буден и осъзнаваше какво става. Той ме гледаше, докато се задавяше от собствената си кръв, докато се опитвах да изсмуча кръвта със счупен аспиратор.

Д-р Хаваджа Икрам, ортопедичен хирург, 53 години, Далас, Тексас: „Един ден, докато бях в спешното отделение, видях 3-годишно и 5-годишно дете, всяко с по една дупка от куршум в главите си. На въпроса ми какво се е случило, баща им и брат им казаха, че им е казано, че Израел се оттегля от Хан Юнис. Затова се върнали да видят дали нещо е останало от къщата им. Казаха, че дебнел снайперист, който застрелял и двете деца.

На 2 април 2024 г. английският Guardian публикува не по-малко потресаващ обзорен репортаж по темата озаглавен: „Това не е нормална война“: лекари твърдят, че израелски снайперисти са стреляли по деца в Газа“

„Д-р Фозия Алви прави обиколка в интензивното отделение в последния си ден в почти разрушената Европейска обществена болница в южната част на Газа, когато спира до двама малчугани с наранявания по лицето и влизащи в трахеите им тръби за обдишване.

„Попитах медицинската сестра, каква е историята? Тя каза, че са ги докарали преди няколко часа. Имали са куршуми от снайперист в мозъка. На седем или осем години са“, каза тя.

Д-р Алви застанала до легло на простреляно палестинско дете в главата. Снимка, личен архив на докторката

Сърцето на канадската лекарка се сви. Това не са първите деца, лекувани от д-р Алви, за които й е казано, че са станали мишена на израелски снайперисти, и тя знае какви щети може да нанесе един-единствен висококалибрен куршум на крехкото младо тяло. „Те не могат да говорят. Те буквално лежат като зеленчуци на тези легла. Не са обаче и единствените. Видях дори малки деца (бебета) с директни рани от снайперистки изстрел в главата, както и в гърдите. Това те са бойци, а малки деца“, казва д-р Алви.

По данни на палестинското министерство на здравеопазването повече от един от всеки трима от над 32 000 души, убити по време на продължилата месеци наред израелска атака срещу Газа, са деца.

Още десетки хиляди млади хора са получили тежки наранявания, включително ампутации, пише още в началото на април тази година Guardian. Можем да си представим мащаба на ужаса 6 месеца по-късно! Става дума за хиляди УМИШЛЕНО УБИТИ ОТ СНАЙПЕРИСТИ ПАЛЕСТИНСКИ ДЕЦА!

Девет лекари разказаха на „Гардиън“ за работата си в болниците в Газа през тази година, като всички те, с изключение на един, са чуждестранни доброволци. Общата им оценка е, че повечето от загиналите и ранените деца, които са лекували, са били улучени от шрапнели или обгорени по време на обширните бомбардировки на Израел над жилищните квартали, като в някои случаи са били унищожени цели семейства. Други са били убити или ранени от срутващи се сгради, а още повече са изчезнали под развалините.

Но лекарите съобщават и за постоянен поток от деца и възрастни хора, които очевидно не са били бойци, с единични рани от куршуми в главата или гърдите.

Някои от лекарите заявиха, че видът и местоположението на раните, както и разказите на палестинците, които са довели деца в болницата, ги карат да смятат, че жертвите са били умишлено прострелвани от израелските войски.

Палестинка скърби над тялото на загиналото ѝ дете в Газа

Палестинка скърби над тялото на убитото ѝ дете в Газа

Други лекари заявиха, че не знаят обстоятелствата на престрелките, но че са дълбоко обезпокоени от броя на децата, които са били тежко ранени или убити от единични изстрели, понякога от висококалибрени куршуми, причиняващи значителни увреждания на младите тела.
В средата на февруари група експерти на ООН обвиниха израелските военни, че атакуват палестински цивилни граждани, които очевидно не са бойци, включително деца, докато търсят убежище.

„Шокирани сме от съобщенията за умишлено насочване и извънсъдебно убийство на палестински жени и деца на места, където са потърсили убежище, или докато бягат. Съобщава се, че някои от тях са държали бели парчета плат, когато са били убити от израелската армия или свързани с нея сили“, заяви групата.

Разкази на очевидци и видеозаписи изглежда подкрепят твърденията, че израелски войници са стреляли по цивилни, включително деца, извън битка с Хамас или други въоръжени групи. В някои случаи свидетели описват, че са били обстрелвани, докато са развявали бели знамена. Израелското издание Haaretz съобщи, че Израел рутинно стреля по цивилни в райони, които армията му е обявила за „бойна зона“.

Ивицата Газа

Ивицата Газа: Дете тича сред руините и носи арабски хляб…

След това Guardian публикува десетки разкази на лекари, които са чужденци и са работили като доброволци в Газа, категорични, че израелски войници са стреляли умишлено в главите на палестинските деца. ЦАХАЛ отрича, войниците им да са стреляли умишлено по цивилни. Единият от разказите е на лекар, който е посрещнал труповете на всички деца, които са играли на детска площадка с куршуми в главата.

Връщаме се към репортажа на The New York Times, публикуван преди два дни. Той завършва така:

Това, което американските лекари и медицински сестри са видели отблизо в Газа, трябва да послужи за основа на политиката на Съединените щати за Газа. Смъртоносната комбинация от това, което Human Rights Watch описва като безразборно военно насилие, това, което Oxfam нарича умишлено ограничаване на хранителната и хуманитарната помощ, почти повсеместно разселване на населението и разрушаване на системата на здравеопазване, има катастрофален ефект, за който много изследователи на Холокоста и геноцида предупредиха, че ще се случи преди близо година. /…/

През последните 12 месеца нашето правителство имаше пълната власт да спре потока на американската военна помощ за Израел. Вместо това ние подклаждахме огъня при почти всяка възможност, като от началото на войната сме изпратили над 50 000 тона военно оборудване, боеприпаси и оръжия, според актуална информация на израелското министерство на отбраната от края на август. Това се равнява на средно повече от 10 транспортни самолета и два товарни кораба с оръжие на седмица.4

Скелетите на сградите в ивицата Газа

Скелетите на сградите в ивицата Газа

Заедно Израел и Съединените щати превръщат Газа във виеща пустиня. Но никога не е късно да променим курса: бихме могли да спрем използването на нашите оръжия, боеприпаси, реактивно гориво, разузнаване и логистична подкрепа от Израел, като ги задържим, и можем да спрем потока от оръжия към всички страни, като обявим международно оръжейно ембарго на Израел и всички палестински и ливански въоръжени групи. Прилагането на американски закони, които изискват спиране на военната помощ за Израел, би било ход с широка подкрепа: хуманитарни организации , десетки членове на Конгреса, мнозинството от американците и огромното мнозинство от държавите-членки на ООН са съгласни.

Ужасът трябва да свърши. Съединените щати трябва да спрат да въоръжават Израел.
И след това ние, американците, трябва да се вгледаме дълго, внимателно в себе си.“

Уважаеми приятели на КритичноБГ, ако прецените подкрепете сайта, за да може да продължи да ви информира за всичко онова, за което много други медии мълчат!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Една година в 26 мига от войната в ГАЗА НАПОЕНИ С КРЪВ!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!