Корнилов: Планът за победа на Украйна си имал и математическа формула. Явно математиката за всеки е различна

Владимир Корнилов за РИА Новости

Илюстративно изображение

Владимир Корнилов: Планът за победа на Украйна си имал и математическа формула. Явно математиката за всеки е различна. РИА Новости

Дойде този момент! На света беше тържествено обявено, че просроченият президент на Украйна Владимир Зеленски ще представи пред украинците своя „план за победа над Русия“ през следващите дни. Планът е толкова „мощен“ (дума, която Зеленски вмъква навсякъде, където може, очевидно без да разбира значението ѝ), толкова прецизно калибриран и изчислен, че всички наоколо ще ахнат. Във всеки случай именно така представя събитието Михайло Подоляк, съветник в канцеларията на президента.

Наистина е време. През последните няколко дни главата на украинския режим обиколи толкова много страни, представяйки невероятния си план, а украинците все още са в неведение за съдържанието му. Дори депутатите от Върховната рада вече се възмутиха.

Владимир Зеленски и папа Франциск

Владимир Зеленски и папа Франциск

Пътешествието на Зеленски из Европа наистина се оказа много наситено. Помислете сами: Хърватия, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Ватикана. И това само за три дни! Сега западни анализатори, които не можаха да следят движенията на киевския гост, се опитват да разберат това пътуване постфактум, задавайки въпроса: „За какво беше това?“

Германският Welt am Sonntag публикува дълго интервю със същия Подоляк, в което той смело интерпретира резултатите от пътуването на шефа си, разказвайки за успешното посещение. Оказва се, че Зеленски е донесъл на европейските лидери не само „план за победа над Русия“, то той включвал и „математическо приложение“.

Да, да, уверява Подоляк: „Планът за победа е конкретно средство за постигане на тази цел, ясно формулирано, математически обосновано и с ясно определение какво може да се направи <…> Има количествени показатели за това колко далекобойни системи и колко военна техника е необходима, „за да стане ясно на Русия , че ситуацията се влошава“.

Михайло Подоляк, съветник на Зеленски

Михайло Подоляк, съветник на украинския президент

По някаква причина веднага си спомних „математиката“ от бившия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна генерал Залужни в интервю за списание The Economist през декември 2022 г. В края на краищата, той също изчисли колко точно танкове, бойни машини на пехотата, гаубици, ракетни системи и други неща са му необходими, за да превземе бързо Мелитопол и да прекъсне сухопътния коридор към Крим.

Оттогава украинските въоръжени сили получиха много повече техника и въоръжение, но нещо с аритметиката не се получи. Явно математиката не е наука на страната на Украйна.

Институтът за световна икономика в Кил, Германия, който внимателно следи отпускането на финансова помощ за режима в Киев, публикува страховити прогнози за Зеленски, според които през 2025 г. финансовата подкрепа на Украйна от западни спонсори може да падне наполовина. Нещо не върви с „математическите изчисления“ на Подоляк. Затова Зеленски спешно излетя, за да спаси ситуацията.

/…/ Британският журналист-ветеран Питър Хитченс в колонката си за вестник Mail on Sunday реши да свърже въпросите за финансирането на войната срещу Русия с ежедневните проблеми на Великобритания, като написа:

Откъде ще дойдат парите в страна, която не може да си позволи да държи престъпниците в затвора, която твърди, че тъне във фискална черна дупка, и която има много повече ями по пътищата си, отколкото добре обучени войници?

Така че в Европа нарастват гласовете, които призовават за драстична промяна на стратегията спрямо Украйна. Скорошно проучване на YouGov показа, че вече 59% от германците искат възобновяване на преките контакти между канцлера Олаф Шолц и руския президент Владимир Путин.

А вестник Frankfurter Rundschau публикува колективно писмо, призоваващо да се спре ескалацията и да се започне диалог с Русия, убеждавайки читателите, че не само Украйна, но и Европа и глобалният Юг се нуждаят от мир. Те обясняват, че в резултат на санкциите Русия просто стана по-силна, а тези, които наложиха тези санкции, пострадаха най-много. Най-любопитното е, че първият автор на тази новина е сегашният министър на транспорта на Баден-Вюртемберг Винфрид Херман, представляващ партията на Зелените.

Тоест точно онази партия, която в коалицията на Шолц е най-агресивна към Русия.

Но нищо, сега Зеленски, използвайки специална украинска математика от Подоляк, най-накрая ще представи на публиката си един много красив, много „мощен“, много ефектен „план на победата“. А от какво друго се нуждае украинската публика? На тях отдавна им е казана формулата на победата: „До последния украинец“.

ЗАБЕЛЕЖКА: Оригиналното заглавие е:Математиката на всеки е различна. Западът намалява финансовата подкрепа за Зеленски

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!