Клещи за ВСУ и в Селидово. Един хвърлей дели руснаците от Покровск. Сърецто на украинската индустрия ще е скоро в ръцете им

Руски войници

Клещи стягат ВСУ и в Селидово. Един хвърлей дели руснаците от Покровск. „Сърецто“ на украинската индустрия ще е скоро в ръцете им

Руснаците стягат в "клещи" ВСУ в Селидово, който е в изключителна близост до Покровск

Руснаците стягат в „клещи“ ВСУ в Селидово, който е в изключителна близост до Покровск

Руските военни сили все повече се приближават до Покровск, който е сърцето на украинскат индустрия. Градът с мините е източник на коксуащите въглища, благодарение на които Киев поддържа металургията си и въобще цялата си индустрия. Без тях, икономиката на страната ще рухне. Вече е въпрос на дни руската армия да навлезе в града. Те обхващат „в клещи“ ВСУ в Селидово, който е в непосредствена близост до Покровск. Ето, какво е положението към 21 октомври в това направление на фронта:

Руснаците прерязаха всички снабдителни пътища край Селидово в Донецка област, с изключение на един. За това пише украински боец ​​с позивна „Мучной“, цитиран от украинското издание Страна.

„В района на Селидово противникът е прерязал всички снабдителни пътища, по които е много трудно да се движим, защото ако загубим, тогава проблемите ще започнат на север и има маршрут до Покровск“, каза Той.

Също така, според „Мучной“, в района на „Звездни“ руските войски пресичат река Волча и „фактически достигат тила на с. Горняк от юг“.

По-рано украинската военна общественост писа, че руснаците са влезли в Селидово и са напреднали към Горняк. Също така военният експерт на Bild Юлиан Рьопке каза, че украинските въоръжени сили ще бъдат принудени да се изтеглят от Селидово, за да избегнат обкръжение, завършва Страна.

Руски войник, симулирано изображение

Руски войник, симулирано изображение

Украинският военно-аналитичен канал в Телеграм Military analytics потвърждава, че положението за ВСУ в Селидово става все по-тежко: На Покровското направление руските въоръжени сили превземат обогатителната фабрика в Селидово. Руските части щурмуват населеното място, като се укрепват по източните улици на града. Руската армия постига успех и в южния обхват на града, като някои части проникват в крайните къщи на селището Вишневое откъм железопътната линия.

Руският канал в Телеграм Рибар също пише, че На Покровското направление се водят боеве в източната част на Селидово и около града, който руските въоръжени сили се опитват да го превземат в „клещи“. „Съобщава се, че единственият останал път за снабдяване на противника е под обстрела на нашите войски. В северната част на Горняк нашите са напреднали в застроения район.“

Междувременно стана ясно, че руските войски са предприели поредица от атаки срещу местонахождението на офицери от украинските въоръжени сили и високопоставени западни наемници в Кривой Рог. Това съобщи координаторът на съпротивата в Николаев Сергей Лебедев пред РИА Новости.

Ето, какво пише още РИА Новости:

Безпилотен самолет, дрон

Безпилотен самолет

„Късно в събота вечерта в Кривой Рог имаше (ракетен или дрон, медията не уточнява) полет до хотел „Дружба“. Там в рамките на украинско-западната дружба живееха представители на страните от НАТО и някои украински бандеровци. Всички с чинове не по-нисък от майор“, отбеляза той.

Събеседникът на агенцията добави, че предния ден, късно вечерта, е бил ударен хотел „Централ“. Там, както отбеляза Лебедев, „също по някакво „стечение на обстоятелствата“ са живели всякакви бандеровски терористи от не по-малък ранг и техните западни колеги“.

Атака на украински съоръжения от руските сили

Атака върху украински съоръжения от руските сили

Според Лебедев и при двата удара руските сили са успели да ликвидират военните от ВСУ и наемниците – информаторите съобщават за активно придвижване на линейките и на Министерството на извънредните ситуации за събиране на оцелелите.

В понеделник вечерта украинските медии съобщиха за мощни взривове в Кривий Рог на фона на въздушната тревога в региона.

В отговор на нападенията на ВСУ срещу граждански обекти руските войски редовно нанасят целенасочени удари по местонахождението на личния състав, техниката и наемниците, както и по инфраструктурата: обекти на украинската енергетика, отбранителната промишленост, военната администрация и комуникациите.

В същото време говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков многократно подчерта, че армията не е нанасяла удари по жилищни сгради и социални заведения.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Руснаците приближават Покровск. Това слага кръст на стоманодобивната индустрия на Украйна!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!