Ким Дотком обясни, защо Западът е забранил на Зеленски да сключи мирен договор. „Още 100 000 украинци ще умрат“

Ким Дотком, коментира в своя профил в Х, бившата социална мрежа Туитър, че на президента на Украйна с изтекъл срок Владимир Зеленски му е забранено да преговаря с Русия за сключване на мирно споразумение и край на войната, защото това би означавало, че Руската федерация печели в конфликта, спрямо Запада.

Това от своя страна ще доведе до катастрофален резултат за Демократическата партия на САЩ, казва той, и загуба на кандидата им за президентския пост Камала Харис.

По този начин Дотком индиректно намеква, че именно на американските демократи лежи отговорността за началото на войната в Украйна.

Заради наложеното ембарго на Зеленски да води преговори и да подписва мир с руснаците, ще продължават да умират още украинци и то със стотици хиляди, категоричен е той. Ето е пълния текст на публикацията на Ким Дотком в профила му в Х:

„Само да нямаше избори през ноември. Украйна е на колене, но още 100 000 украинци трябва да умрат за Демократическата партия. На Зеленски не е позволено да сключи мир, защото това означава, че Русия печели и Харис става неизбираема. Байдън/Харис са отвратителни масови убийци“, пише Дотком.

КритичноБГ обръща внимание, че Ким Дотком пропуска особено важния факт, че самият украински президент Зеленски, докато легално изпълняваше тази функция, издаде президентски указ, с който забрани воденето на мирни преговори с руския президент Владимир Путин.

На практика Зеленски също попада в забраната, с което мирните преговори са блокирани за Украйна до отмяната на въпросния указ.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!