Кардамски: Правилата рязко се смениха в полза на Тръмп. Либералите изпадат

Валентин Кардамски, редакционен анализ

Правилата рязко се смениха в полза на Тръмп. Либералите изпадат: Несъмнено, новината за неслучилото се ново покушение срещу кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп е не само важна, но тя ни навежда на няколко важни извода, които говорят за промяна на правилата на играта по върховете в Америка и възможно разчистване на сметки.

Да започнем с кратък поглед на фактологията:
Първо стрелецът-мераклия да убие Тръмп Райън Уесли Рут си е позволил да се доближи до личното имение на политика в Мар-о-Лаго във Флорида. Причина за това вероятно е, че е установено, че охраната на бившия президент е значително в по-добра кондиция на публичните му мероприятия от предния път, когато Томас Матю Крукс едва не го застреля на митинг в Пенсилвания.

Но не може да не се запитаме, как пък е успял Рут да стигне чак до голф кортовете на Тръмп, т.е. почти в двора му. Въпрос, на който дължим несъмнено после отговор.

Второ, стана ясно, че Рут е вманиачен привърженик на Украйна, почитател на нацисткия батальон „Азов“, даже се е снимал в клип, който ги рекламира и е искал да иде на фронта във ВСУ, но бил вече в напреднала възраст и това го възпрепятствало.

Но не може да не се запитаме, как за украинския фронт е стар, а за убийство на Тръмп не е, та нарамил калашник с оптичен мерник?

Трето, Киев оглушително и подозрително мълчи за скандала.

Само се опитайте да си представите обратния вариант, че почитател на Републиканската партия и лично на Тръмп се беше опитал да направи същото с Камала Харис. Либералите по целия свят щяха да тръбят за вредата на консерватизма, крайната десница, че трябва да се забрани и пр.
Сигурно и президентът с изтекъл срок на Украйна Зеленски щеше да има поне едно извънредно видео по темата.

Сега хипотезите (текстът продължава след видеото)

Много вероятно, но не непременно, да става дума за добре организиран сценарий.

Трудно иначе ще допуснем, че Рут ще се приближи до толкова абсурдно близко разстояние до имението на Тръмп с чанта с оптичен мерник, камера за далечно виждане и пр. Той е спомогнат в мероприятието. Знаел е по кое време Тръмп ходи да играе голф, локацията и пр.

И „в последния момент“ е възпрепятстван от Сикрет сървис.
Въпросът е кой стои зад сценария?

Първа хипотеза – това са демократите и кръгове зад тях:

Възможно е, след като не успяха първия път в Пенсилвания с Крукс да са опитали сега да „поправят грешката си“ с Рут. Но този сценарий е слабо вероятен. Причината за това е, че след последния дебат преди дни между двамата претенденти за ръководител на Белия дом по телевизията, Камала Харис, пак според медиите е успяла да убеди близо 70% от американците, че се е справила по-добре.

При възможен неуспех на атентата, както и стана, всички подозрения за опит за покушение срещу Тръмп ще паднат срещу демократите. Това рязко сваля шансовете на Харис в битката поне в този момент. До ноември има месец и половина и не е изключено да се смени ситуацията, но е малко вероятно.

Втори сценарий – това са републиканците и кръгове зад тях:

Този сценарий е значително по-вероятен. След неуспешния опит за атентат, не само американското общество ще започне да симпатизира на Доналд Тръмп, че отново става мишена на демократите или на техни симпатизанти.

Той е превърнат вече категорично в жертва в очите на гражданите.

В този смисъл, ако изборите са утре, то републиканецът в момента има значително по-големи шансове да спечели от Харис.

Прави впечатление, че редица анализатори мълчат упорито по темата. Моето предположение е, че те виждат „белите конци“ на несъответствията.

И не на последно място е украинската връзка и „Азов“ на Рут.

Райън Уесли Рут не просто мрази Тръмп, както казва синът му, а е френетичен почитател на Украйна и неонацистите от „Азов“. Това поставя в момента Украйна в изключително неизгодна позиция, затова и мълчи по темата, особено на фона на желанието на Лондон и Вашингтон да разрешат на Киев да стреля с британски ракети по Русия. Между другото през последната седмица не минаваше ден това да е основна тема в американската и английската либерална преса, като зад това прозираше нескрития призив към Байдън да даде разрешение на Зеленски.

След снощния случай няма и ред по темата!

Още нещо, сега Тръмп ще е в правото си да каже, че Америка дава пари на Украйна във войната, а не е ясно, дали Киев не стои зад организирания опит за покушение срещу него, т.е. САЩ дават пари на страна, която организира опит за убийство срещу бивш американски президент. От това става нечуван скандал!
Медведев вече намекна подобна хипотеза.

Републиканците сега още по-яростно ще се изправят срещу каквато и да е помощ към Киев.

И не на последно място, за да бъде организиран такъв сценарий това не може да стане без намесата на демиурзите и зад двете партии. Ако съм прав в предположението си, либералите в Америка са отписани от най-дълбоката власт. Видният руски макроикономист Михаил Хазин също изказа тази хипотеза.

Освен всичко, въпросните най-дълбоки кръгове на властта в САЩ вдигнаха пръст и на политиците от Демократическата партия в САЩ и на Лондон да не си помислят да ескалират ядрено напрежение между Запада и Русия.

Разбира се има и вариант Рут сам да се организирал, но това означава да има свръхестествени способности да знае графика на Тръмп, кога играе голф, кога не е на партийно мероприятие, да знае през подробности за разположението на кортовете му, за да се позиционира и пр. Това е наивно и несъстоятелно!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!