Израел е завършил плана си за нанасяне на удар по ядрените съоръжения на Иран

Израел е завършил плана си за нанасяне на удар по ядрените съоръжения на Иран

Израел е завършил плана си за нанасяне на удар по ядрените съоръжения на Иран

Израел завърши подготовката за възможни атаки срещу Иран и според израелските отбранителни сили (IDF). От своя страна Техеран незабавно ще отговори на атаката с военни действия. Според западни източници всички израелски планове за нанасяне на удари вече са съгласувани и готови за изпълнение. Това показва висока степен на напрежение в региона и готовността на Израел да предприеме решителни стъпки, пише Avia.pro.

В същото време разузнавателната дейност в региона се засили. Край бреговете на Израел е забелязан британски разузнавателен самолет Beechcraft Super King, излитащ от базата Акротири в Кипър. Тази стъпка вероятно се дължи на нарастващата заплаха от ескалация на конфликта и необходимостта от наблюдение на ситуацията в региона.

Ирански свръхзвукови ракети

Ирански свръхзвукови ракети

Израел отдавна обмисля възможността за нанасяне на превантивен удар по ирански ядрени съоръжения, смятайки, че това е ключова стъпка за гарантиране на сигурността му. В същото време анализаторите предупреждават, че всяка атака срещу Иран неизбежно ще предизвика ответни действия от страна на Техеран и неговите съюзници в региона, което може да доведе до мащабен конфликт.

Израелските отбранителни сили са уверени, че Иран незабавно ще отговори на всяко военно действие на Израел и са готови за ескалация на ситуацията. Това подчертава мащаба и сериозността на плановете на Израел, които включват не само удари по ключови ирански инсталации, но и подготовката за потенциалните последствия, т.е. на иранския отговор.

Конфликт между Иран и Израел, илюстрация

Конфликт между Иран и Израел, илюстрация

Международната общност следи развитието с тревога, осъзнавайки, че всеки военен сблъсък между Израел и Иран може да дестабилизира целия Близък изток. Увеличаването на британските разузнавателни полети в региона също потвърждава, че западните страни следят внимателно ситуацията и се подготвят за възможни неочаквани сценарии.

Ако започнат военни действия срещу Иран, последствията могат да надхвърлят регионалния конфликт, засягайки интересите на много страни.

Междувременно стана ясно, че израелския план за атака срещу Иран, изтекъл от иранка, работеща в Пентагона

Пентагонът

Пентагонът

Според информация, получена от Sky News Arabia, родената в Иран служителка на Пентагона Ариана Табатабаей е в центъра на скандал. Новината бе цитирана от Avia.pro. Служителката е заподозряна в изтичане на секретните документи, за които писа КритичноБГ, които разкриват подробности за израелския план да атакува Иран. Табатабай, която служи като началник на кабинета на помощник-министъра на отбраната на САЩ за специалните операции, има достъп до критична разузнавателна информация, включително движенията на военноморските сили и специалните части по света, включително Близкия изток.

Секретни документи, илюстративна снимка

Секретни документи, илюстративна снимка

Тези документи доказват стратегическите планове на Израел за нападение срещу ирански ядрени съоръжения, което ще породи сериозна загриженост за сигурността в региона. Израел отдавна разглежда Иран и неговата ядрена програма като сериозна заплаха за своята сигурност и всяка информация за подготовка на военни действия може да доведе до изостряне на ситуацията в Близкия изток.

Ирански военни пред тунел на ядрено съоръжение

Ирански военни пред тунел на ядрено съоръжение

Ариана Табатабай, в допълнение към задълженията си в Пентагона, е и офицер от военноморското разузнаване на САЩ, което й дава достъп до чувствителни данни за глобални разузнавателни операции. Това я прави една от ключовите фигури, отговорни за координирането на военните операции в зони с висок риск, по-специално в Близкия изток, където ситуацията остава изключително напрегната.

Подозренията за изтичане на такава важна информация доведоха до международен протест. Съединените щати и Израел, като съюзници, активно си сътрудничат по въпросите на сигурността и борбата срещу ядрената заплаха от Иран. Изтичането на информация за евентуални планове за израелска атака срещу Иран може да има далечни последици, включително възможно нарастване на напрежението между страните и дестабилизиране на ситуацията в региона.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Скандал с изтекли секретни документи на разузнаването на САЩ разкриващи подготовка за мащабен израелски удар срещу Иран!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!