Захарова: „Планът за победа“ на Зеленски е кървава пяна на устата на убиец и неонацист! ВИДЕО

Набор от непоследователни лозунги, добави тя

Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия

Захарова: „Планът за победа“ на Зеленски е кървава пяна на устата на убиец и неонацист!

Текстът на „плана за победа“ на украинския президент Володимир Зеленски, чийто мандат изтече на 20 май, представлява набор от непоследователни лозунги. Това изявление направи в сряда, 16 октомври, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Известия.

„Това, разбира се, не е никакъв план, това е набор от непоследователни лозунги. Това е кървава пяна на устата на убиец, неонацист“, каза тя на брифинг.

Дипломатът отбеляза, че планът на Зеленски тласка НАТО към пряк конфликт с Русия.

„Така нареченият план съдържа пет пункта, истерия по повод приемането на Украйна в НАТО. От гледната точка на Зеленски, трябвало да станат свидетели (западните партньори) на решимостта им, за да ги видят партньорите в архитектурата на НАТО. Мога да кажа, че Зеленски не е в час.

Партньорите на Киевския режим вече демонстрираха как виждат Украйна в архитектурата на безопасност – в ковчег я виждат! И украинските граждани в гробове! Затова и сложиха на власт този клоун, който трябваше да довърши държавата и да избие, колкото се може повече (хора). Това е западния израз /виждане/ за украинците“, каза Захарова

Така нареченият план за победа на украинския президент Владимир Зеленски, чиито правомощия изтекоха през май, може да доведе до Трета световна война. Западните държави трябва да спрат да доставят оръжия на Киев. Това мнение сподели Гунар Линдеман, член на Камарата на депутатите в Берлин и член на партията „Алтернатива за Германия“ (AdG), в разговор с „Известия“ на 16 октомври.

Алтернатива за Германия

Алтернатива за Германия

„Това е неговият план, но не мисля, че той ще проработи. Това не е план за победа, това е план камикадзе и затова от наша гледна точка този план трябва да бъде отхвърлен. Украйна не трябва да става член на НАТО, защото членството на Украйна в НАТО би означавало разпадане на алианса и трета световна война. Никой не може сериозно да иска това“, коментира Линдеман.

Той изрази увереност, че украинският конфликт може да бъде разрешен само с дипломатически средства, поради което страните, предоставящи военна помощ на Украйна, трябва да бъдат спрени.

Владимир Зеленски в подземен бункер

Владимир Зеленски в подземен бункер

Както вече писа КритичноБГ народният представител на Украйна Алексей Гончаренко коментира на 16 октомври в своя канал в Telegram „Плана за победа“ на Зеленски, цитиран от руският сайт Известия

Според Гончаренко обявеният план е крайно откъснат от реалността и е просто набор от лозунги без конкретни стъпки. Освен това той отбеляза, че Зеленски изисква много от западните партньори, но не каза почти нищо за усилията, които се изискват от Киев.

„Планът е много нереалистичен. Нямаше истински разговор за нашите възможности. Само празни приказки“, посочи той.

Народният представител отбеляза още, че ръководителят на киевския режим е изразил пет точки, но всички те са

обикновени „украински пожелания“.

Някои от точките са поканата на Украйна в НАТО сега, както и прехвърлянето на военните действия на руска територия.

Военният анализатор на германския вестник Bild Юлиан Рьопке коментира също „планът за победа“ на украинския президент Владимир Зеленски с фразата „без думи“.

„Няма да има влизане в НАТО, няма да има разрешение за удари дълбоко в Русия със западни оръжия, няма да има съвместна ПВО защита срещу руската авиация. И вече дори не се говори за пълно освобождаване на страната”, пише журналистът в своя Х-акаунт*.

Предложенията на украинския лидер вече бяха коментирани от много политици и анализатори.

Дмитрий Песков, говорител на президента на Русия - Владимир Путин

Дмитрий Песков, говорител на президента на Русия – Владимир Путин

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков предположи , че разглежданият документ е план на САЩ за продължаване на военните действия, само „облечен“ от Зеленски. По думите му, това отново е  политиката, диктувана от САЩ, която включва военни действия до последния украинец.

Преди това, на 11 октомври, The Washington Post съобщи, че президентът на Украйна на фона на успехите на руската армия е станал по-отворен към темата за преговорите с Руската федерация . Той продължава да настоява конфликтът да приключи при условията на Киев, но позицията на страната отслабна през последната година.

Освен това италианският вестник Corriere della Sera съобщи на 10 октомври, че Зеленски е готов за прекратяване на огъня по настоящата фронтова линия в замяна на ускорено присъединяване към ЕС и гаранции за сигурност на САЩ. Съветникът на президента на Украйна по комуникациите Дмитрий Литвин по-късно отрече съобщението на изданието , като подчерта, че позицията на Киев е изложена във „формулата за мир“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!