Дъглас Макгрегър: Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ?

Туитър

Дъглас Макгрегър

Бившият първи съветник на Пентагона по времето на мандата на президента на САЩ Доналд Тръмп Дъглас Макрегър повдигна въпроса за огромните проблеми, които днес заливат американското общество. От известно време бившият военен окомплектова и Демократическата и Републиканската партия в едно, като ги назовава Унипартия.

Макгрегър, известен с консервативните си възгледи, в основата на едно здраво общество и защитник на държавността, отделя внимание в свои публикации в профила си в социалната мрежа Х, преди Туитър, най-напред на поскъпването на живота в Америка за рекордно кратко време, което се отразява негативно на всеки един гражданин. По думте му, цените на храните в САЩ са скочили само за 3 години с 21%.

Освен това е налице удвояване на лихвите по ипотечните кредити, а наемането на жилища в Америка е станало значително по-трудно, заради увеличените наеми.

На този фон, категоричен е полковникът, просрочията по изплащането на вноските по заемите за автомобили също  са се увеличил.

И тук, полконтикът от запаса на американската армия пъставя въпроса, къде е властта, за да се погрижи за гражданите, които са я избрали:

„На фона на морален упадък и икономически затруднения, чудно ли е, че американците се чувстват откъснати от своите институции?“, пита Дъглас Макгрегър.

След като изброява гореспоменатите проблеми, с които се сблъсква ежедневно американското общество, и за което е отговорна само и единствено властта, започват да се наблюдават негативни процеси на отчуждение и разслоение става ясно от постовете на Макгрегър.

Той отчита, че в момента в САЩ се наблюдава сериозен ръст на броя на разводите в семействата, разрастващо се разпространение на наркотиците, както и бум на самоубийствата.

„Много американци имат чувството, че се движат по спиралата на нихилизма“, поставя диагноза още Дъглас Макгрегър.

Той хвърля отговорността за процесите на разпад в американското общество и на двете партии, които по думите му са абсолютно безразлични към катастрофата, към която са се запътили американците:

„Управляващата Унипартия изглежда безразлична и процъфтява, докато средният американец се бори“, отсича полковникът.

В заключение на катастрофалната си оценка за състоянието на държавата и обществото, той поставя и въпроса, дали това ще е и бъдещето на Америка:

„Това ли е бъдещето, към което сме се запътили?“

КритичноБГ припомня, че Дъглас Макгрегър, който не може да бъде обвинен в симпатии в Русия многократно е застъпвал тезата, че войната в Украйна, продуцирана от САЩ, има вероятност дда ескалира и застрашава света с ядрен армагедон.

Многократно е заявявал, че Западът не може да спечели с военни средства срещу Русия, а също и, че Европа потъва в икономическа криза, заради грешното решение да се впусне в подкрепа на Украйна и да прекъсне договореностите си с РФ за евтини енергийни ресурси. 

Тезите си той изразява още от самото избухване на военния конфликт и не ги е променил до днес.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!