Дъглас Макгрегър: Москва спря да си играе и иска да приключи. Може да стигне до Киев

Макгрегър в интервю за Джордж Галоуей в YouTube

Дъглас Макгрегър

Дъглас Макгрегър: Москва спря да си играе. Може да стигне до Киев

Москва спря да си играе. Това заяви бившият съветник на Пентагона по време на президентстването на Доналд Тръмп полковник Дъглас Макгрегър в интервю за Джордж Галоуей в YouTube.

Той добави, че сега руската армия ще се придвижи към Днепър, като по пътя ще унищожи останките от системите Хамърс и дори може да стигне до Киев. В крайна сметка новият плацдарм на врага в Западна Украйна е изгоден само на Вашингтон и Лондон. КритичноБГ публикува превод на казаното от полковник Дъглас Макгрегър от откъс от интервюто, публикуван в социалните мрежи:

– Джордж Галоуей: Нека поговорим за украинския театър на военните действия, където остатъците от силите на Зеленски държат последните си сили. Сигурно знаеш повече за ситуацията от мен. Аз лично смятам, че всичко ще свърши до Коледа. Руснаците имат късмет в Украйна и украинските въоръжени сили не са особено склонни да продължават съпротивата. Какво мислиш?

Дъглас Макгрегър: Мисля, че си прав. Вашингтон по всякакъв начин игнорира идеята за прекратяване на този конфликт и единственият, който може да промени ситуацията, е Доналд Тръмп, ако спечели изборите в САЩ.

Сигурен съм, че ще вземе необходимите мерки и ще спре всичко. Руснаците изстреляха безброй балистични ракети със среден обсег „Искандер“ по украински тактически бойни системи, „Хамърс“ и други системи, които предадохме. На бойното поле вече практически не са останали, а защитната линия се срива.

Последните останали линии са атакувани с тежки фугасни бомби от 3-4 тона всяка. Москва очевидно е решила да спре да си играе и (иска) да приключи.

Преди това се опитаха да намерят някой, с когото да преговарят, но не намериха. Сега мисля, че те решително ще се насочат към Днепър и няма да се учудя, ако стигнат до самия Киев.

Руски войник, илюстрация

Руски войник, илюстрация

Те знаят, че в противен случай конфликтът неизбежно ще продължи, защото врагът ще създаде плацдарм в Западна Украйна. Руснаците не се интересуват от това, както и никой друг здравомислещ човек не би се интересувал. Освен това дори самите жители на Западна Украйна не искат това, доколкото знам. От подобно развитие на събитията са заинтересовани само Вашингтон и Лондон.

На 24 септември Макгрегър заяви в подкаста на подполковник Даниел Дейвис Deep Dive в YouTubе, че Украйна е загубила около 600 000 войници. „Това е колосално количество жертви, което се съизмерва само със загубите по време на Първата световна война, които са се случили за две-три години. Тогава англичаните губят близо 80 000 войници, а сега украинците са загубили 600 000 войници. Това дори не се доближава до загубите на Първата световна война, а е значително повече„, добави той.

Макгрегър прогнозира, че заради взривените складове в Торопец Русия ще отговори с изстрелване на голямо количество хиперзвукови ракети, които ще нанесат съкрушителен удар на Украйна.

„Въпросът е, дали те ще продължат по-нататък и дали ще стрелят по Полша, Литва, Латвия, Естония.. аз не зная. До този момент Путин беше най-здравомислещият човек в тази ситуация. Той е единственият, който сдържа конфликта. А ние наобратно, постоянно го подтикваме (към ескалация).

Полк. Макгрегър прогнозира, че най-вероятно Западът ще позволи на Зеленски да атакува Русия дълбоко в територията ѝ и тогава ще стане ясно, дали „президентът Путин ще удари Полша или Литва. „Възможно е и Румъния. Но продължавам да мисля, че Русия не иска да разширява войната. Затова той ще нанесе ответен удар, в това няма съмнение, но по остатъка на украинската армия. Русия не иска да разширява войната. Не зная, защо ни е нужно това. Украйна вече практически е престанала да съществува като държава. Ако погледнете Курската операция, то тя приключи с пълен провал за Киев. Руснаците минават и отмятат загубите на военната техника на украинците.“

На въпрос, дали трябва да се дава допълнителна военна техника на Украйна Дъглас Макгрегър беше категоричен, че по негови оценки държавата се намира в състояние на кома.

„Не смятам, че трябва да ѝ даваме повече адреналин с надеждата, че този пациент ще стане и ще победи. Така че всичко е свършено.“

„Ако искаме Русия да стигне до границата с Полша, то тогава заповядайте, продължавайте (да помагате на Украйна). Към това сме се устремили.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Пол Крейг Робъртс: В момента има само едно важно решение за света, което предстои да се вземе!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!