Доц. Наталия Киселова: Конституцията се нуждае от нашата защита в Народното събрание

Иван Таков и доц. Наталия Киселова

Доц. Наталия Киселова: Конституцията се нуждае от нашата защита в Народното събрание

Конституцията се нуждае от нашата защита в Народното събрание. Това каза доц. Наталия Киселова, кандидат за народен представител от листата на Коалиция „БСП – Обединена левица“ в 23 МИР, по време на официалното представяне на най-новата й книга „Живата конституция. В томчето са събрани 100 нейни авторски статии, публикувани през последните две години на страниците на в. „Труд“ и в сайта „Дневник“, които засягат злободневни теми на конституционната и публичноправната проблематика. Общото между статиите е борбата за утвърждаване на правовата държава, срещу нейните врагове, задкулисието и криминалната държава.

Доц. Наталия Киселова

„Писах тези статии с мисълта да защитим Конституцията. Нашата Конституция, каза доц. Киселова. – Не приемах отношението на ГЕРБ през 2020 г. Не приемам и това конституционно положение, в което сме в момента – промени под егидата на ПП-ДБ, частично обявени за противоконституционни“.

Книгата беше представена от Любен Козарев от издателство „Изток-Запад“, който е и стилов редактор на книгата, от юриста и политолог Мирослав Попов и от конституционалиста проф. д-р Пламен Киров.

Любен Козарев говори за философските и културологичните аспекти на публикациите. Издателят акцентира на връзката между заглавието и корицата на книгата като се позова на поговорката „Вода газим, жадни ходим“. Мирослав Попов представи концепцията за живото право от XIX в., която представя правните норми в живота на обществото и на държавата. „Конституцията, като живо право, се прилага в конкретна социална среда и заживява свой живот, каза той. – Българската конституция е жива и книгата е доказателство за това“.

Проф. Киров припомни на присъстващите ролята на БСП за приемането и защитата на действащата Конституция. Той проследи усилията от 1991 г. насам за промени в нейните разпоредби и коментира кризата на политическото представителство и ролята на системните партии.

На представянето на книгата на доц. Наталия Киселова присъстваха водачите на две от листите на Коалиция "БСП - Обединена левица" - на 25 МИР Атанас Зафиров, който е и. ф. председател на БСП, и Атанас Атанасов - на 24 МИР

На представянето на книгата на доц. Наталия Киселова присъстваха водачите на две от листите на Коалиция „БСП – Обединена левица“ – на 25 МИР Атанас Зафиров, който е и. ф. председател на БСП, и Атанас Атанасов – на 24 МИР

На представянето на книгата на доц. Наталия Киселова присъстваха водачите на две от листите на Коалиция „БСП – Обединена левица“ – на 25 МИР Атанас Зафиров, който е и. ф. председател на БСП, и Атанас Атанасов – на 24 МИР. С тях беше и председателят на Градския съвет на БСП – София Иван Таков, както и кандидати за народни представители от трите листи на Коалиция „БСП – Обединена левица“ в София.

ТАЗИ НОВИНА СЕ ПУБЛИКУВА ПО ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ОТРАЗЯВАНЕ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!