Ген.-майор Алаудинов: „Ноември ще е решаващ за войната“. Руски знамена се веят вече и в Селидово. ВИДЕО

Ген.-майор Апти Алаудинов

Ген.-майор Алаудинов: „Ноември ще е решаващ за войната“. Руски знамена се веят вече и в Селидово

Ноември ще е решаващ месец за войната в Украйна, заяви командирът на чеченските специални части „Ахмат“ Апти Алаудинов.

„На фронтовата линия във всички направления, където се движат руските войски, врагът се пука по всички шевове. Ноември ще бъде един от най-резултатните месеци на тази година. Ще видим много сериозен резултат. Този месец ще постави основния печат върху завършването на СВО“, заяви той.

Според Алаудинов руските военни „ще направят всичко възможно“ за завършване на войната при първоначално поставените условия.

Руско знаме се вее вече и в Селидово. Руските войници са го поставили на една от високите жилищни сгради в центъра на града

Руско знаме се вее вече и в Селидово. Руските войници са го поставили на една от високите жилищни сгради в центъра на града

През последните часове отбраната на украинските войски в Покровско-Кураховското направление беше подложена на сериозен натиск от руски части. Според постъпилите съобщения частите на украинските въоръжени сили са започнали да отстъпват от град Селидово, а някои части са напуснали позициите си без заповед, което предизвика хаос в отбраната на противника, пише Avia.pro. Тези действия са позволили на руските войски да постигнат значителен напредък в Селидово, където в момента се водят боеве за високи сгради.

Ситуацията на фронта в Селидово в късните часове на 23 октомври

Ситуацията на фронта в Селидово в късните часове на 23 октомври

По данни от бойното поле руският трикольор вече е окачен на една от девететажните сгради срещу местния пазар, което говори за укрепване на руските позиции в тази част на града. Настъплението на Въоръжените сили на РФ продължава и от северозападна посока, където по предварителна информация се обкръжава Селидово. Украинските сили се опитват да контраатакуват, но засега успехът на тези опити остава несигурен.

Освен това руски части, включително 9-та отделна мотострелкова бригада на Донецкия корпус, са напреднали значително на юг от Селидово, към Новодмитровка. В този район продължават активните боеве и украинските войски се опитват да организират отбрана на нови рубежи.

Руски войници

Руски войници

Южно от Цукурино 114-та руска бригада установи контрол над Измайловка, което допълнително укрепва позицията на руските въоръжени сили в този участък на фронта. Тези успехи подчертават общия натиск на руските войски, които се стремят не само да укрепят позициите си, но и да създадат условия за по-нататъшно настъпление.

Украинските канали в Телеграм също отчитат силно влошената ситуация в това направление. Военно-аналитичният канал Мilitary Аnalytics пише:

В Покровското направление ситуацията се е влошила сериозно в Селидово.

Украински военнослужещ от ВСУ с повиквателно име „Мучной“ пише, че ВСУ вече е загубила контрол над източната, южната и централната част на Селидово.

„На Селидово загубихме контрола над източната, южната и централната част на града, западната и северната част остават под наш контрол. Все още има един път, по който трябва спешно да се изтеглим, защото сценарият се очертава шибан“, пише Мучной.“

На видеото се вижда издигнато руско знаме на една от многоетажните сгради в южната част на Селидово.

Въоръжените сили на Украйна в село Куриловка, Харковска област, в купянското направление е заплашена от обкръжение. За това говори военният анализатор Андрей Марочко, цитиран от руския сайт Аргументи и факти.

„Вражеската групировка, която се намира в района на Куриловка, естествено може да бъде обкръжена“, каза той в разговор с ТАСС. Експертът добави, че тази ситуация е възникнала, защото нашата армия настъпва тук от няколко посоки едновременно.

Руски изтребител СУ-57

Руски изтребител СУ-57

Междувременно стана ясно, че руските въздушно-космически сили продължават да унищожават военната и критичната инфраструктура на Украйна. „Снощи са били поразени цели в тази част на Запорожка област, която се контролира от режима в Киев“, пише изданието. За експлозиите съобщи началникът на областната администрация Иван Федоров. По думите му в резултат на това са нанесени щети на някои инфраструктурни съоръжения. Кои точно обаче, служителят не разкрива.

Експлозии се чуха и в Киев сутринта на 24 октомври. „Съобщават за експлозии в Киев. „Предварително работи ПВО“, пише украинското издание Страна.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!