Във военния отговор на Русия влиза и България, ако Западът разреши на Украйна да стреля по територията ѝ!

Кремъл

Ако Западът разреши на Украйна да стреля по територията на Русия с далекобойни ракети, Москва ще бъде принудена да отговори. Сред първоначалните ѝ мишени ще бъдат военни складове в България, Румъния и Полша. Това става ясно от изявление на генерал-майор от резерва на руските войски Сергей Липовой, който бе цитиран от държавните медии, става ясно от публикация на Труд.

Той добави, че към този момент САЩ искат да останат „на своя континент“, т.е. да не бъдат засегнати при ескалация на войната между Русия с НАТО, но това надали ще може да се случи.

Ген.-майор Липовой поясни, че ако и след хипотетичния руски удар по военните складове в България, Румъния и Полша с далекобойни ракети това не подейства отрезвяващо на Запада, подозира, че страната му ще бъде принудена да удари Германия и САЩ

„Няма да имаме друг избор. САЩ искат да прехвърлят всичко отвъд океана, но няма да успеят. Русия разполага с достатъчно надводни, подводни и наземни оръжейни носители за тази цел. Все още се надявам, че няма да се стигне дотам“

Както вече отбеляза КритичноБГ, английският вестник Гардиън публикува вчера статия, в която се посочва, че САЩ и Великобритания вече са се договорили да позволят на Киев да бомбардира Русия дълбоко в територията ѝ с английски ракети. Към този момент обаче държавните мъже се въздържат да обявят решението си пред обществото и медиите.

На този фон, вече отиващият си генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг, в края на своя мандат реши, че диалогът между Запада и Москва трябва да бъде възстановен в името на края на военния конфликт. Той даже призна, че войната в Украйна и изтеглянето на натовските войски от Афганистан е личен негов провал.

Освен това, днес стана ясно, че Русия е извела в Черно море рекорден брой ракетоносци!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Русия наводни Черно море с кораби – ракетоносци

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!