ВСУ се жалят, че американските танкове Abrams не издържат на конденз. САЩ са в ужас, че почти не останали в Курск

Танк Абрамс

САЩ сериозно се загрижиха за танковете си Abrams в Украйна на фона на загубите, които бележат ВСУ и откъм жива сила и откъм техника. Критично припомня, че редица западни издания писаха след нахлуването на украинците в руска територия в Курска област, че те са вкарали там най-добрата си техника и най-обучените си войници.

Вчера Military Watch Magazine писа, че Украйна губи танковете Abrams със значителни темпове.

„Последните изображения показват, че скоростта на загуба на танкове Abrams от украинските войски се е увеличила значително“, се казва в материала.

По изчисления на американците над 20 от общо 31 танка Abrams, дадени на Украйна вече са или унищожени, или пленени. Освен това, украински войници споделят в интервюта пред редица американски медии недоволството си от тежките машини, като твърдят, че голяма част от електрониката била много чувствителна на влага и конденз, както и че танковете били уязвими на мощните руски оръжия.

От разказите става ясно, че тъй като танковете Abrams са доста големи са удобни мишени за съветските Т-80 и Т-64, които пък са доста мощни.

В статия в The Hill днес става ясно, че украинските войници са взели проблема в свои ръце и са започнали да „подобряват“ американските танкове M1 Abrams.

Те се заели да ги правят по-неуязвими на руските дронове и експлозиви, става ясно от статията.

В статията пише, че украинците са започнали да заваряват метални решетки около рамата на танковете, без да се съобразяват, че нарушават първоначалния им вид с надеждата да станат по-устойчиви на атаки.

Те променили вида не само на танковете M1 Abrams, но и на американските Bradleys.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!