Вещерство вкара екоминистърката на Малдивите в ареста. Правела черни магии на президента

Държавният министър на околната среда на Малдивите Фатимат Шамназ Али Салим е била задържана от полицията в рамките на започнало срещу нея наказателно разследване. Както посочва малдивското онлайн издание plus.mv, по непотвърдени данни арестът се дължи на обвинения в участие в дейности, „свързани с черна магия“.

Според информацията министърката е обвинена в провеждане на магически ритуали с цел да навреди на президента Мохамед Муиз. Освен всичко се оказва, че тя не била сама, а имала сподвижници във вещерството. По случая са задържани още двама души, пише ТАСС.

Официалните източници обаче все още не са потвърдили твърденията. Междувременно помощник-комисарят на полицията Ахмед Шифан отказа да даде подробности по случая, позовавайки се на тайната на разследването.

Към момента правителството на страната не е направило никакво изявление в тази връзка.

Въпреки че магьосничеството, респективно вещерството, не е криминално престъпление, според публикацията то може да бъде наказвано с шест месеца затвор съгласно Наказателния кодекс на Малдивите. Жителите на Малдивския архипелаг широко практикуват различни традиционни ритуали, за да направят проклятие върху недоброжелатели.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!