Буданов се появи и обясни, до кога не Украйна, а Русия иска да победи, за да стане световна суперсила

Кирило Буданов

Шефът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов се появи след дълго отсъствие в медиите, за което руски сайтове обърнаха внимание преди дни. Дори се завъртя версията, че той е бил арестуван заради съпричастност в готвен преврат срещу президента им с изтекъл срок Владимир Зеленски.

Като по поръчка Буданов дава дни след публикациите на руснаците интервю за държавната агенция Интерфакс- Украйна. В нея той говори основно по една тема – кога ще иска Русия да приключи войната, а не кога неговата страна, което е съществено различно.

Прави впечатление, че в интервюто си той през цялото време говори за мотивите на Москва, а не на Киев.

Беданов е категоричен, че Русия ще иска да приключи конфликта до края на следващата година или началото на 2026 „с победа“, защото по негова прогноза, а също и на специалисти, Москва ще се сблъска догодина със сериозни икономически затруднения.

След това става още по-странно, защото главният разузнавач на Украйна отбелязва, че Русия

има възможност да стане световна свръхсила, като не оспорва това, а отбелязва, че предстоящите ѝ икономически проблеми, могат да попречат на амбициите ѝ.

Кирил Буданов прогнозира, че „всичките проблеми ще започнат през лятото на 2025 г.“ за Русия, като те щели да бъдат от социално, икономическо и финансово естество. В момента дори имало рецесия и тя ставала все по-осезаема и болезнена. Той обаче и дума не казва за катастрофалното положение на страната му, както и че ако Европа и САЩ не ѝ помагат с парични инжекции може да фалира за изключително кратко време.

Според Буданов, Москва ще има сериозни грижи и с отсъствието на нови желаещи да отидат на фронта пак през лятото на следващата година и щяла да бъде принудена да обяви нова мобилизация, или да намали темпа на превземане на Украйна на фронта.

РуснациПо-късно признава, че руснаците открито изразявали радостта си, че армията им вече е завладяла 30% от територията на Украйна и от високите заплати, които войниците им получават, но доброволците все пак щели да намалеят, които да служат за родината си. Той отчита и, че в психологическо отношение руското общество било засегнато, независимо от усещането, че са найй-велики в света, заради терористичните атаки в Москва и изобщо от взривовете на територията на Руската федерация.

В края на своето интервю Кирил Буданов отново се връща на възможността Русия да стане световна суперсила. Той твърди, че в руски документи пише, че ако до края на следващата година не победи, то няма да се нареди до Китай и САЩ и двете държави ще останат единствените световни суперсили.

„Те ясно осъзнават това. Това е ключов период за тях. Затова ще направят всичко възможно, за да спечелят в своите разбирания. В противен случай те ще отпаднат от абсолютно всички глобални процеси. Единственото, на което могат да разчитат, е регионално лидерство, а това не ги удовлетворява“, заключава Буданов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Шефът на тайните служби на Украйна Буданов се изпари. След него и Сирски

С позоваване на „Фокус“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!