Гешева: Подкрепящите Украйна на Зеленски подкрепят и Израел на Нетаняху. И Тръмп не може да издържи на израелската агресия

Телеграм

Анастасия Гешева, анализатор

Анастасия Гешева: Подкрепящите Украйна на Зеленски подкрепят и Израел на Нетаняху

Общественият и геополитически анализатор Анастасия Гешева коментира част от най-голещите събития, случили се в света в своя канал в Телеграм. КритичноБГ публикува коментарите ѝ без съкращения и редакционна намеса по теми. Много от събитията, за които говори Гешева, са публикувани като новини в сайта:

Оказва се, че секретните планове на Израел и САЩ за нападението върху Иран са изтекли и можем да си ги свалим от някоя Замунда. Значи излизат наяве всички неща. Що за държава е тази, която разчита на войни и външни фактори, за да си осигури вътрешно политическа победа на избори? Западните политически пропаганди стават все по-смешни.

Лойд Остин, министър на отбраната на Съединените щати

Лойд Остин, министър на отбраната на Съединените щати

Лойд Остин не бил чувал за северно корейци в Украйна, не можел да потвърди. Френски и американски медии пишат, че ще бъде поканена Украйна в НАТО, ако Камала Харис станела президент. Ама ако е за поканата, ето, аз ще я поканя Украйна в НАТО! Егати чудото, ето, поканвам Украйна в НАТО! И? Само приказки, да виреят приказките на Запада, те се хранят с пропаганда, с която залъгват все по-гладните години, които идват за тях. Защото икономическото положение на Запада е катастрофално, Титаник, още не им се вярва, че потъват.

Айде да приемем Украйна в НАТО на думи, че да миряса светът и да получи Зеленски едно бонбонче!

Биби Нетаняху за малко да го уцелят по главата в прекрасния му дом. Никой не смее да гъкне по тази тема, че дрон на Хизбула прелетя през Купола и стреля по къщата. Не ги виждам нещо Поптодорова, Надето Нейнски, цялата рода Паси, Манол Глишев и Ал Йо да коментират този факт. Може би не го знаят…. Да ги осветлим.

Конфликт между Иран и Израел, илюстрация

Конфликт между Иран и Израел, илюстрация

В САЩ е започнало разследване за изтичането на документи за удара на Израел по Иран. Общо взето е описано какво точно ще представлява този удар, който очевидно е отменен, бил е предвиден за 15 или 16 октомври. Според някои руски наблюдатели в Телеграм, атаката с дрон над резиденцията на Нетаняху е инсценирана, за да може да се подсили антииранския ход на кабинета и вероятно да бъдат убедени американците, това е мое предположение.

Защото, след малко ще го коментирам, САЩ в момента изобщо не одобряват действията на Израел. Дори да приемем, че прелетелият Купола дрон, дроновете по принцип летят ниско и не са обект на работата на Железния купол, факт е, че и ирански и йеменски/хуситски ракети го пробиха този Купол, така че да, пробив в израелската ПВО има и ще продължи да има.

Бенямин Нетаняху, премиер на Израел

Бенямин Нетаняху, премиер на Израел

За мен няма съмнение, че изтичането на тези документи е нарочно, тоест, пуснати са нарочно, за да бъде саботиран Нетаняху. Доказателство за тезата ми е вчерашен телефонен разговор на Биби с Тръмп, в който израелският премиер просто е заявил, че Израел продължава. Защо ще ги прави изрично, при положение, че Тръмп е най-голям ционист? Защото и Тръмп не може да издържи на израелската агресия, целият свят я вижда ежедневно, плюс етническr геноцид и военни престъпления.

Дори Тръмп не може да приеме това две седмици преди решаващите за живота на САЩ избори. Нетаняху е настоявал пред Тръмп, че Израел си защитава националните интереси. Чрез избиване на жени и деца в две държави? Антиизраелските настроения в САЩ се усилват, не може повече така. Та документите не са изтекли, пуснали са ги.

Подкрепа за Израел в момента е самоубийство! Казвам го за Тръмп и Виктор Орбан! Нетаняху извършва военни престъпления и геноцид, който няма да остане ненаказан. Безумие е да се подкрепя и защитава това, целият свят гледа и вижда.

Владимир Зеленски, изпълняващ функции на президент на Украйна с изтекъл мандат

Владимир Зеленски, изпълняващ функции на президент на Украйна с изтекъл мандат

Твърденията, че при Тръмп войната в Украйна ще продължи, внушавани от нечии писания у нас, не отговарят на истината, просто защото САЩ в 2024 година не са САЩ в 2016 година, а военното положение на Украйна в момента е пред капитулация. САЩ нямат повече финансов и оръжеен ресурс за Украйна, това се вижда с просто око. Дори ВПК не може да издържи на икономическия спад. Защо някои изкривяват истината и внушават други неща, те си знаят.

***
Русия започна безпрецедентна политика по увеличаване на раждаемостта. Досега плащаше пари на всяко родено дете. Сега обаче се включват различни нови решения, закони и разпоредби. Русия криминализира пропагандирането на бездетно съществуване, така нареченото childfree. Освен икономически и морални стимули, държавата предприе строги стимули за насърчаване на раждаемостта. Не е забранила абортите все още, но ги снижава до минимум. Забранено е трансджендърството, чиято истинска причина е намаляване броя на населението. Православната църква също активно се включи с духовни разяснения за смисъла на живота, а държавата прави така, че всяка майка, всяко семейство да усеща, че в отглеждането на децата не са сами, а са част от общност, която няма да ги остави сами да се справят. Тук влизат образование и здравеопазване и всякакъв род екзистенциални нужди.

***

Между другото, аз изисквам и България да бъде отбелязвана в списъка със страни, бомбардирани от евроатлантическите ни партньори, нищо, че е станало преди да се създаде НАТО. Не е честно да бъдем изключвани, та ние сме „приели“ благодатта на евроатлантическата демокрация!

***

Мая Санду, Президент на Молдова

Мая Санду, Президент на Молдова

Молдова не успя да изпълни намеренията на глобалистите в страната и на проведеният референдум за членство в ЕС народът отхвърли това членство. След като изтече и медицински картон за психическото здраве на Мая Санду, молдовската Камала Харис, може да се каже, че психодесните глобалисти в Молдова не се радват на особена популярност. Трябва да си изключително глупав, да нямаш действащ мозък, за да се присъединяваш в ЕС сега!!!

С големи мъки в Молдова добутаха референдума за ЕС да е успешен. Когато Русия се меси в изборите е ужас, целият свят гърми, процеси и комисии за разследване. Когато ЕС СЪВСЕМ ОЧЕВИДНО се меси в избори, това е демокрация и е в реда на нещата.

Както се казва, ще брои гласовете пак и пак, докато не получим нашият необходим брой! Освен злото, скрито в този съюз в Европа, той е очевидно със силно комплексирани и с дълбоко провинциално мислене ръководители, за които егоцентризмът е начин на живот и просто не могат да си представят как нещо тяхно няма да успее. Дали ще трябва да дочакаме и фазата НАСИЛСТВЕНО ПРИЕМАНЕ В ЕС преди да изхвърлим този смърдящ труп в ямата с вар? Да ги изхвърли един цял народ, че и такъв, който граничи с Русия и говори на езика, на който се говори в Русия, това за Урсула е кошмар. И сега? Като се добраха до референдума? Как точно ще приемат Молдова в ЕС? Всичко е само пропаганда, неживо е, умряло е.

***

БРИКС - Русия

БРИКС – среща в Русия

Тази седмица започва исторически важната ключова за целия свят среща на върха на БРИКС+, която ще се проведе в град Казан, столица на Република Татарстан, която е част от Руската Федерация. Събитието е колосално, очакванията към него са за революционни нови постановки в развитието на Глобалния Изток и Юг.

Случващото се в Газа и Ливан ще бъде обект на разговорите в Казан. Очаквам след края на срещата на БРИКС развитие на тази тема. Израел преживява последните си времена. След стореното сега тази държава няма да може да остане в световния ред. Нека отново да кажем – Целта на Израел е унищожение на палестинците в Газа за заселване на евреи там.

***
И във фейсбук писах. Подкрепящите Украйна на Зеленски подкрепят и Израел на Нетаняху. Това е противоречие по принцип, защото в Украйна управляват нацистки сили, които би трябвало да са противниците на евреите в Израел. Но не са. Не само физически си сътрудничат срещу Русия, но и идеологически, защото днешните управляващи на Израел са нацисти de facto.

Впрочем създаването на Израел се извършва от същите хора и сили, които създадоха преди това Хитлер.

И впрочем от Бен Гурион насам няма нито един израелски премиер, който да носи мир в душата си с арабите. Нито един! Което означава, че това е било спящ пълзящ нацизъм, насочен срещу други хора по същите причини, които движат и Хитлер. Това може да се провери и докаже исторически. И ако някой не го вижда и разбира в момента, означава, че няма очи, уши и съзнание. Тоест, тези с украинските и израелските знаменца са си съвсем прави, те защитават едно и също нещо.

***

Много важна новина за смъртта на Фетулах Гюлен в САЩ! Това беше дамоклев меч, държан от САЩ над главата на Ердоган. Сега да видим как това ще му развърже ръцете на турския президент.

КритичноБГ припомня, че на 19 октомври Гешева заяви:

Провал е политиката на Запада срещу Русия, срещу Путин. Западът разбра, че е заложил на най-куция кон, или по-точно, Западът заложи на кон, който изобщо не участва в състезанието. Как стана това? Ами от наглост, невежество, агресивна арогантност, която ги заслепи, отне им разума, ослепи ги и ги оглуши.

Омразата им към Русия, съчетана с войнстващо средновековно невежество по Русия, по Славянството, по бъдещето на Земята, накара Западът да заложи на кон, който е загубил преди да е обявено състезанието.

Тази метафора е толкова вярна, че ми настръхва косата от истината в нея! Западът, който се имаше за толкова умен и развит, се оказа глупав и късоглед, провинциално елементарен в преценката си за нещата, които е Русия. Западът, който постигна толкова много, катастрофира умствено и морално пред вратата на Русия – Украйна, удари се челно в тази врата и все още не може да разбере защо не се отваря врата, както всички други врати. Потрес! Цивилизационен потрес! Който беше ясен като бял ден и го показвах години…

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!