Алаудинов: Ние вече сме победили. Всеки мъж в Русия трябва да е в готовност да брани Родината от армията на Антихриста!

Интервю за Комсомолская правда

Ген.-майор Апти Алаудинов, лидер на спецчастите "Ахмат"

Алаудинов: Ние вече сме победили. Всеки мъж в Русия трябва да е в готовност да брани Родината си срещу НАТО – армията на Антихриста!

Специалната военна операция (СВО) в Украйна вероятно ще приключи през 2024 г. Това изявление направи на 11 октомври в интервю за „Комсомолская правда“ генерал-майор Апти Алаудинов, командир на специалните сили „Ахмат“ и заместник-началник на Главното военно-политическо управление на руските въоръжени сили.

„Повече от сигурен съм, че ще завършим СВО през тази година. Повечето от прогнозите си правя от Свещеното писание. На 25 февруари 2022 г. една позната журналистка ми зададе въпрос: „Апти, какво ще се случи сега?“. Аз отговорих: „Пълномащабна война“. Тя каза: „Кога според теб ще приключи?“. Казах ѝ, че 2024 г., през есента. Тя се засмя: „Апти, всички казват, че ще свърши след седмица или месец, а ти говориш за 2024 г.“. И аз ѝ казах тогава: „Те казват това, което мислят, а аз казвам това, което виждам от Писанията“. Преди два месеца тя отново ми се обади и аз ѝ припомних нашия разговор.

Според него Украйна е на прага на сериозни вътрешни сътресения поради изчерпването на мобилизационните ресурси и демографската криза. Освен това краят на СВО може да бъде повлиян от изборите в САЩ и събитията в Близкия изток, добави Алаудинов.

„Задачата, която Зеленски (украинският президент Владимир Зеленски, чийто мандат изтече на 20 май – бел. ред. ) и изказана от американските господари, че ще се борят до последния украинец, те почти я изпълниха. Това означава, че ги очаква ужасна демографска катастрофа“, отбеляза той.

Алаудинов обърна внимание и на факта, че украинският народ вече не е в състояние да „доставя мъже в тази месомелачка“.

Ген.-майор Апти Алаудинов

Ген.-майор Апти Алаудинов

„За това ще допринесат изборите в Америка, събитията в Близкия изток и състоянието на самата Украйна. Тя е на прага на вътрешни трудни събития. Украинският народ вече няма да може да снабдява с мъжкото население в тази месомелачка, за да угоди на Зеленски. Задачата, поставена от Зеленски и озвучена от американските господари, че ще се борят до последния украинец – те почти я изпълниха.

Това означава, че ги очаква ужасна демографска катастрофа. Ето защо смятам, че всичко това, взето заедно, ще свърши своята работа. И СВО ще бъде завършена – и то само при нашите условия.“

Попитан за това, че Зеленски е твърдо решен и явно не е съгласен, че СВО ще приключи, според условията на Русия, Алаудинов отговаря:

Владимир Зеленски в подземен бункер

Владимир Зеленски в подземен бункер

„Слава Богу, че той не е господар нито на думите, нито на делата си, Америка взима решенията вместо него. А Америка не е в състояние да проведе две военни кампании едновременно. Америка ще се опита изцяло да подкрепи Израел в неговата сатанинска война. Израел унищожава хората както в Палестина, така и в околните държави. А сега се разгръща кампания за въвличане на Иран в тази война. Ако всичко това приключи сега, повярвайте ми, Америка при всички случаи ще подкрепи своя стратегически съюзник в армиите на Антихриста.

КритичноБГ ви представя останалата част от интервюто с ген. Апти Алаудинов от Комсомолская правда без съкращения и редакторска намеса:

– И какво, на САЩ няма да им пука за Украйна?

Афганистански сътрудници на САЩ, които се опитваха да тръгнат с тях с последните военни самолети

Афганистански сътрудници на САЩ, които се опитваха да тръгнат с тях с последните военни самолети

– И вие, и аз ще виждаме самолети, които излитат от Украйна, а от колелата им ще падат същите затъпели и бедни украинци, които си мислеха, че Америка е цар и бог (Алаудинов прави аналогия с Афганистан по начина по който американците си тръгнаха и изоставиха прокситата си в ръцете на талибаните).

– Изявленията на Зеленски вече не си струва да се приемат сериозно?

– Той е в такава мъгла, че едва ли дори разбира какво ще му се случи по-нататък. А ние ще се осланяме на Бога и ще чакаме да видим. Сега ще вали дъжд, ще бъде кално, Украйна едва ли ще може да предприеме настъпление.

– Но в Киев говорят за ново контранастъпление?

– Ако се опитат да направят някакъв последен тласък някъде (настъпление), имат ресурс за това. Ние ги записваме и контролираме. Те дори ще могат да нанесат още един удар – това ще бъде последният удар в агонията. С тези последни стъпки Зеленски ще сложи край на съществуването на държавата Украйна във формата, в който я познавахме преди създаването на Североизточния военен окръг.

– Дали това не е подценяване на врага от наша страна?

– Не. през 2022 г. казах, че, да, те са започнали контранастъпление. Но тази контраофанзива ще бъде спряна. И тези сили ще бъдат унищожени. Както казах, точно това се случи.

– А през лятото на 2023 г.?

Гробище на западни танкове в Украйна

Гробище на западни танкове в Украйна

– През миналата година те събраха огромно количество ресурси. Те ги изоставиха (военни ресурси, изоставени на бойното поле, бел. Критично) и това е същото нещо. Аз прогнозирам ясно – с изчисления, съотношения, изходни данни по формула. Знам колко ресурси им трябват, за да се придвижат действително някъде, да се закрепят. И трябва да разчитаме на това, че разполагаме и със сили и средства, които са готови да спрат техните ресурси във всеки един момент. Нали така стана и сега в посока Курск? Събраха такива сериозни ресурси, каквито никога не са събирали през всичките три години. За да нанесат конкретен удар в едно направление.

– А какви бяха тези ресурси?

– Повече от 200 танка, повече от 400 бронирани машини, БТР-и, БМП-та. Целият европейски боклук беше специално включен в тази операция.

– Какъв е резултатът?

– 70% от тази техника вече е унищожена. Щом някъде се появи останалата техника, те продължават да я унищожават.

– С какво разполагат ВСУ днес?

– Ако го сравните дори с това, което са хвърлили в посока Курск, те нямат и половината от този ресурс – в техническо оборудване. Да, те могат да мобилизирани нови войски. Може би 30-40 хиляди (нови мобилизирани мъже).

Но те нямат обучените бойци, които имаха в началото на военната кампания през 2023 г. Тогава те имаха възможност да ги обучават дълго време.

– А сега?

– Отчитаме, че всички части, които имаме тук, са формирани от мобилизираните през юни, през май. Те нямат почти никаква подготовка, скитат се някъде по полигоните, някой изстрелял 13 патрона, някой – 15.

– Сигурни ли сте, че не са професионалисти?

Руски войскови подразделения

Руски войскови подразделения

– Не са тези, които са се обучавали в продължение на 8 години, или година, дори половин година. Те не могат да победят Русия с тези човешки ресурси. Някъде може би ще вземат някое село. Разбира се, ние не се държим за ръце по цялата граница един до друг, за да не може никой да се промъкне. Ако голяма сила удари в определен участък, те преминават, но това е дотам  край. И, какъв е смисълът на загубите им (за този кратък пробив, след като после биват спрени)? Какво могат да докажат с това?

-Налице са изказани мнения, че трябва да направим пълна мобилизация…

– Можем да се справим с настоящите действия и ресурси на противника без пълна мобилизация. Ние вече сме спечелили този конфликт. Но винаги трябва да се подготвяме за следващия.

А за да се подготвим за следващия, трябва да имаме разбиране, че нашата граница, около която блокът на НАТО стои плътно, се е увеличила с хиляди километри. И НАТО ни притиска от всички страни.

– Така че трябва да разполагаме с добре подготвени ресурси…?

– За да сме готови по всяко време да отблъснем всички сили на НАТО, а днес несъмнено сме във война с НАТО, която аз наричам армията на Антихриста. Следователно все още трябва да се подготвяме. Трябва да привлечем колкото се може повече млади хора, за да са винаги готови да се изправят в редиците.

– Сега можем ли да се справим и без мобилизация?

– Да, но не дай си Боже, ако има такава необходимост, всеки мъж в нашата страна трябва да е готов да защитава Родината си. Не става така, че да се обяви мобилизация и хиляди хора да се втурнат през Нижни Ларс, опозорени. А после всички да седят и съжаляват. А повечето от тях вече са се върнали обратно в Русия и се опитват да се преструват, че нищо не се е случило.

– Вие казвате, „ние вече спечелихме този конфликт“, но врагът все още е в района на Курск – и 4 нови региона на Руската федерация все още не са напълно освободени.

– Да, вярно е. Много хора виждат победа в освобождаването на всяко едно населено място или нещо друго. Виждам го и в дългосрочен план. Ние вече спечелихме тази война на блока НАТО срещу Русия чрез Украйна. Отбелязваме, че Украйна няма ресурси, за да ни победи реално. И успяхме да им покажем, че не сме готови да вдигнем лапи и да кажем – предаваме се, а сме готови да се борим докрай – и това вече е нашата победа.

– Тази седмица, колко населени места бяха освободени в Курска област?

– От онези селища на Курск, които бяха окупирани от врага, 15 вече са освободени. В Донецко направление нашите войски се придвижват в 10 сектора. Освобождавайки 1-2 населени места всеки ден. Едва ли ще се съгласим да загърбим и да напуснем същите тези 4 региона.

– Можете ли да дадете прогноза кога ще бъде възможно изтласкването на противника от територията на Курска област?

– Ако кажа, че тази година ще завършим СВО, трябва да разберем, че СВО не може да бъде завършена, ако врагът е на територията на Курска област. Днес Украйна не е в състояние да ни победи с конвенционалните оръжия, които бяха принудени да използват. Ако Украйна получи разрешение да стреля с натовски оръжия дълбоко в Русия, това ще бъде сигнал за нас също да започнем да използваме по-мощни оръжия.

По-рано, на 10 октомври, Алаудинов заяви, че западните държави едва ли ще оставят Зеленски жив, тъй като той е станал свидетел на голям брой престъпления и е претърпял много поражения на бойното поле. Той отбеляза, че към днешна дата може да се наблюдава как фронтът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се е „разпаднал“ вече в около 10 района.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!